Двічі писав рапорт, щоб потрапити у "гарячі" точки фронту: історія тероборонівця з Волині

Двічі писав рапорт, щоб потрапити у "гарячі" точки фронту: історія тероборонівця з Волині

Боєць Волинської бригади тероборони Валентин "Купол"
Боєць Волинської бригади тероборони Валентин. Фото: 100 бригада ТРО Волині

Боєць 100-ї бригади тероборони Волині Валентин із позивним "Купол" за рік двічі писав рапорти на переведення, щоб опинитися у тих місцях фронту, де ведуться найгарячіші бойові дії.

Історію військовослужбовця розповіли на сторінці бригади ТРО Волині.

Валентин Ковельчанин, у 1984-1986 роках проходив строкову службу в підрозділі гірсько-штурмового спецназу повітрянодесантних військ. Понад 20 років служив у правоохоронних органах.

На другий день повномасштабного вторгнення Росії в Україну чоловік пішов добровольцем у військо, став до лав Ковельського батальйону Волинської бригади тероборони.

"Наприкінці лютого 2023 го, дізнавшись що першим на схід України, під Бахмут, висувається Луцький батальйон, чоловік подав рапорт на переведення в цей бат", — зазначили у бригаді.

Боєць ТРО Волині Валентин "Купол"
Боєць ТРО Волині Валентин. Фото: 100 бригада ТРО Волині

Бойові завдання на Бахмутському напрямку Валентин разом із побратимами виконував понад 100 днів. Коли ж луцьких тероборонівців відвели з-під Бахмуту, "Купол" знову написав рапорт на переведення, повернувся у Ковельський батальйон, який вів бої на Лиманському напрямку.

"Я постійно аналізую ситуацію і відчуваю, що на фронті відбуваються позитивні зміни. Зброї стає більше. Вона стає сучаснішою. Нам є чим воювати – а воювати за рідну землю українці вміють. Тож тільки вперед", — каже військовий.

Що відомо про участь ТРО Волині у боях на сході

У квітні 2023 бійців 100-ї бригади ТРО Волині передислокували для виконання бойових завдань на сході. Українсько-білоруський кордон нині під охороною інших бригад.

З весни військові бригади неодноразово звітували про успіхи на передовій і знищення російського озброєння, техніки і особового складу.

В червні бригада відзначила на передовій п'яту річницю від дня створення.

Термінові новини читайте в Telegram та Viber Суспільного Луцьк.

На початок