Школяр створив телеграм-бота для екскурсій Тернополем

Школяр створив телеграм-бота для екскурсій Тернополем

Школяр створив телеграм-бота для екскурсій Тернополем
Арсен Горобець. Фото: Суспільне Тернопіль

16-річний тернополянин створив телеграм-бота для екскурсій Тернополем. Арсен Горобець розповів Суспільному, що працював над цим 2 місяці. Хлопець навчається у школі. Він каже, що програмуванню навчився самотужки.

Історичні місця Тернополя, легенди про місто, події та новини — таку інформацію можна знайти за допомогою бота-екскурсовода Тернополем у телеграмі. "Ternopil guide" створив 16-річний Арсен Горобець з Тернополя.

"Я вивчив, як робити телеграм-боти і захотів зробити щось сам для практики. І пришла така ідея просто зробити цікаві місця, екскурсії, але спочатку в планах не було запустити його для суспільства, чисто для себе. Я побачив, що він цікавий, що може приносити користь і вирішив допрацювати і запустити".

Школяр
Арсен Горобець. Фото: Суспільне Тернопіль

Арсен розповів над створенням бота працював 2 місяці. Для цього він самотужки вивчив одну з мов програмування, а саме пройшов онлайн-курс та переглядав відео у ютуб-каналі. Програмуванням цікавиться з 14 років. Бот-гід Тернополем — це його перша серйозна розробка.

Школяр створив телеграм-бота
Телеграм-бот. Фото: Суспільне Тернопіль

"З самого початку потрібно зайти в телеграм-бот від телеграму і створити бота в ньому. Тоді у вас буде ID вашого бота. І в будь-якій програмі для програмування вставляється це ID і пишеться команда. От "Екскурсія" — зчитується ця команда і виконується все, що під нею. Щоб прописати, як воно має працювати, потрібно знати мову програмування".

Школяр створив телеграм-бот
Школяр створив телеграм-бота для екскурсій. Фото: Суспільне Тернопіль

Більшість фото, які пропонує бот, Арсен зробив сам.

"Більшість фото є мої. Є фото озера. Я не міг сфотографувати озеро зверху. Мені довелося взяти з мережі. А всі інші світлини, то я пофотографував і вставив, щоб було все моє".

Телеграм-бот
Телеграм. Фото: Суспільне Тернопіль

Школяр каже, постійно вдосконалює свого бота та враховує зауваження, які йому надходять.

"Функцію благодійності я хочу додати зі зборами коштів, які точно передають гроші на армію".

Арсен
Школяр. Фото: Суспільне Тернопіль

Станом на 13 вересня його ботом скористалося 390 людей. Серед них — однокласники хлопця. Він навчається в 11 ліцейному англійському класі тернопільської школи №6.

"Звісно скористалася. Він кожного дня у пригоді, бо тут можна подивитися погоду, коли одягаєшся до школи. Тут розписано все, куди можна піти, коли ти вперше приїхав до Тернополя, історія міста. Мені здається, що це буде дуже цікаво для усіх, не лише для тернополян", — говорить однокласниця Вікторія Хомич.

Однокласниця
Однокласниця Вікторія Хомич. Фото: Суспільне Тернопіль

Арсен каже, у майбутньому мріє стати програмістом. І вже має пропозиції співпраці. На запитання, чому зацікавився програмуванням, він відповідає:

"Я люблю розв'язувати складні задачі, мені це цікаво. Я дуже щасливий, що в мене вийшло, що я дійшов до цього".

Арсен Горобець
Арсен. Фото: Суспільне Тернопіль

На початок