Через "неетичні факти" з конкурсу "Міс Україна 2023" виключили кількох учасниць

Через "неетичні факти" з конкурсу "Міс Україна 2023" виключили кількох учасниць

Через "неетичні факти" з конкурсу "Міс Україна 2023" виключили кількох учасниць
. Колаж Суспільне Культура

Трьох учасниць "Міс Україна 2023" виключили з конкурсу після оприлюднення "неетичних фактів щодо них". Про це організатори повідомили на сторінці конкурсу в Інстаграмі 13 вересня. Окрім цього, кілька конкурсанток самі зняли свої кандидатури зазначивши, що не хочуть мати "нічого спільного з людьми, які хоч якось пов'язані з Росією".

Зняття кандидатур і виключення учасниць почалися після поширення інформації про зв'язки деяких конкурсанток із росіянами та про те, що вони замовчували російську війну в Україні. Про це в своєму Інстаграмі розповів гуморист Андрій Лузан.

З конкурсу "Міс Україна 2023" виключили кількох учасниць сторіз Лузана
Декілька скріншотів із сторіз Лузана. Фото: Instagram @luzannnn

Організатори конкурсу відреагували й написали, що "комітет конкурсу створив етичну групу перевірки, яка проведе додаткові дослідження учасниць на основі отриманих нових фактів".

Згодом, після перевірки, організатори повідомили результат: "Неетичні факти щодо учасниць конкурсу, на жаль, підтвердились. Тому комітет вимушений виключити трьох учасниць зі складу конкурсу. Важливо, що ми ухвалили таке рішення, лише ретельно перевіривши надані факти".

Львів'янка Вікторія Макарова відмовилася від участі в конкурсі "Міс Україна" і виступила з публічною заявою. За її словами, вона не мала інформації про учасниць, а тепер не хоче мати з ними нічого спільного:

"Я прийняла рішення не брати участь в конкурсі. На жаль, я не знала, хто буде серед учасниць, інформація, яка з'явилася на просторах Інтернету для мене шокуюча і неприйнятна. Мої моральні принципи та гідність важливіші. Нічого спільного з людьми, які хоч якось пов'язані з Росією або замовчують геноцид українського народу, я не хочу мати", — сказала Макарова.

Від участі відмовилася інша учасниця, Поліна Сурай. Вона також написала, що не знала про зв'язки конкурсанток із Росією й додала, що участь у шоу була її мрією дитинства:

"Але ці залаштунки з російськими олігархами не мають нічого спільного з моєю мрією. Одна з основних вимог, яка прописала в контракті з конкурсом, це ніяким чином не підтримувати, бути пов'язаною з Росією. Але, мабуть, це правило є винятком для деяких конкурсанток", – сказала Сурай, пише "24 канал".

Читайте нас у Facebook, Instagram і Telegram, дивіться наш YouTube

Поділіться своєю історією з Суспільне Культура. З нами можна зв'язатися у соціальних мережах та через пошту: [email protected]

На початок