Не директор, але на посаді: депутати затвердили нового керівника Рівненської обллікарні

Не директор, але на посаді: депутати затвердили нового керівника Рівненської обллікарні

Не директор, але на посаді: депутати затвердили нового керівника Рівненської обллікарні
. Facebook Endo Clinic

Віктора Ткача призначили головним лікарем обласної лікарні. Це рішення 21 серпня підтримали 38 депутатів облради. Віктор Ткач після звільнення переднього очільника Івана Зими виконував обов'язки керівника закладу.

Віктора Ткача обрали головним лікарем обласної клінічної лікарні. Контракт з ним підпишуть на три роки, так вирішили обласні обранці на сесії облради. Керівник обласного управління охорони здоров'я Олег Вівсянник підготував також внесення змін до статуту обласної лікарні.

"Відповідно до наказу Міністерства охорони здоров'я ці зміни і вносяться, що буде не головний лікар, а директор або генеральний директор", – сказав він.

Частина обранців розцінила питання зміни статуту як спробу створити ситуацію, коли суд поновлює ексочільника Івана Зиму на посаді, якої не існує.

"Змінивши назву посади, ви підміняєте собою суд. І затягуєте у довгий процес, який передбачає на одне рішення – друге, на те – третє. Юристи обласної ради будуть ходити в суди і витрачати наші податки", – заявив депутат облради Микола Кучерук.

Більшість депутатів не підтримали змін статуту медзакладу, відтак Ткача призначать на посуд головного лікаря.

На сесії облради депутати спробували скасувати розпорядження голови облради Олександра Данильчука про звільнення Івана Зими, але "за" проголосувало лише 15 депутатів.

Що відомо

  • Профільна комісія облради 7 серпня підтримала кандидатів на керівні посади чотирьох медзакладів Рівненщини, в тому числі Віктора Ткача на посаду керівника Рівненської обласної лікарні.
  • Вакантною посада головного лікаря Рівненської обласної клінічної лікарні стала після звільнення Івана Зими. 5 червня сесія Рівнеоблради спробувала, але не повернула Івана Зиму на посаду головного лікаря. Депутати не скасували рішення голови ради про звільнення лікаря.
  • 13 липня стало відомо, що конкурс на посаду головного лікаря обласної клінічної лікарні заборонив суд. В облраді назвали таке рішення необґрунтованим та незаконним, відтак, звернулись до цього ж суду щодо скасування заходів забезпечення позову Івана Зими.
  • Конкурс з обрання керівника обласної лікарні призначили на 24 липня. Здолбунівський районний суд відмінив вимоги своєї ухвали щодо припинення процедури. Друге засідання перенесли на 31 липня, під час якого претенденти мали презентувати своє бачення розвитку лікарні.
  • Конкурсна комісія при Рівненській облраді 31 липня визначилась із кандидатом на посаду головного лікаря Рівненської обласної клінічної лікарні. Серед двох претендентів вибрали Віктора Ткача.
  • Острозьку психлікарню після розслідування Суспільного "100 років ізоляції" прокуратура збирається знову перевірити.
  • Конкурс на посади керівників трьох комунальних закладів галузі медицини оголосили на Рівненщині. Йдеться про стоматполіклініку, психлікарню та лікарню відновного лікування. Прийом документів стартував із 6-го липня.
На початок