"Борітеся-поборете": у Хмельницькій філармонії прозвучить кантата-симфонія "Кавказ"

"Борітеся-поборете": у Хмельницькій філармонії прозвучить кантата-симфонія "Кавказ"

"Борітеся-поборете": у Хмельницькій філармонії прозвучить кантата-симфонія "Кавказ"
Хмельницька обласна філармонія готується до відкриття концертного сезону, 12 вересня 2023. Фото: Суспільне Хмельницький. Фото: Суспільне Хмельницький

Хмельницька обласна філармонія розпочинає 85 концертний сезон. На відкриття готують концерт кантати-симфонії українського композитора Станіслава Людкевича "Кавказ". Він відбудеться завтра, 14 вересня, о 18 годині.

Про це повідомив Суспільному тимчасовий виконувач обов’язків директора філармонії Тарас Малик.

За його словами, саме цей твір вирішили підготувати для глядачів на початок концертного сезону, адже він є символічним в теперішніх реаліях російсько-української війни.

"Словами "Борітеся — поборете" наші пращури будували у 1918 році українську державність. Також з цими словами стояли люди на Майдані. З цим гаслом наші захисники визволяють Схід і Південь України, тому ці слова як ніколи близькі й актуальні",— зазначив Тарас Малик.

На початку двадцятого століття Станіслав Людкевич поставив на музику однойменну поему Тараса Шевченка, розповідає головна хормейстерка ансамблю пісні й танцю "Козаки Поділля" Катерина Дробіт.

"Це дуже грандіозний та складний твір. І поема "Кавказ" безпосередньо пов’язана з теперішнім часом. Головний посил цього твору: "Борітеся – поборете", — каже Катерина.

Як розповів диригент симфонічного оркестру Тарас Мартинник, кантата-симфонія прозвучить на сцені філармонії в поєднанні оркестру та двох хорових колективів : "Козаки Поділля" та муніципального академічного камерного хору.

Концерт кантати-симфонії "Кавказ" у Хмельницькій обласній філармонії відбудеться завтра, 14 вересня, о 18 годині.

Слідкуйте за новинами Суспільного Хмельницький у Telegram, Viber, YouTube, Instagram та Facebook.

На початок