Виграли грант, докупили обладнання та розширили бізнес: історія двох подружок, які відкрили кондитерську у Луцьку

Виграли грант, докупили обладнання та розширили бізнес: історія двох подружок, які відкрили кондитерську у Луцьку

Підприємиці-волинянки, які отримали гроші за програмою "єРобота" на розвиток бізнесу
Підприємиці-волинянки, які отримали 250 000 тисяч гривень за програмою "єРобота" на розвиток кондитерської справи, 13 вересня 2023 рік. Фото: Суспільне Луцьк

Дві подруги, підприємиці з Луцька, Діана Познякевич та Ольга Берестюк отримали грант на розвиток власної справи. Два роки тому вони зареєстрували крафтовий бренд здорової продукції.

За словами однієї зі співзасновниць Ольги Берестюк, у кондитерській виготовляють на замовлення десерти без білого цукру, глютену і лактози.

Рік тому підприємиці відкрили кафе-кондитерську у Луцьку. Аби розширити асортимент та збільшити кількість клієнтів, вирішили взяти участь в урядовій програмі "єРобота". В результаті – отримали 250 000 гривень на розширення виробництва і маркетинг, каже Діана Познякевич. З її слів, за грантові кошти купили камеру шокової заморозки, міксер, холодильну та дві морозильні камери, а ще – надрукували брендовані упаковки та створили сайт.

Підприємиці Діана Познякевич та Ольга Берестюк
Підприємиці Діана Познякевич та Ольга Берестюк. Фото: Суспільне Луцьк

"Грантові кошти, звичайно, що нам допомогли швидше зробити наше виробництво професійним, покращити якість нашої продукції і збільшити, звичайно, обсяги виробництва", – каже підприємиця.

Волинь десерт
Десерти без цукру, які виготовляють у кондитерській. Фото: Суспільне Луцьк

Зараз у меню кондитерської, говорить Діана Познякевич, пів сотні різних десертів без цукру та веганська випічка. Розповідає: за умовами проєкту у закладі працевлаштували і двох працівників. Це — 19-тирічні подруги, мешканки села Рудники Луцького району, які до цього навчалися на кухарів-кондитерів.

Волинь кондитерський цех
За грантові гроші, отримані за програмою "єРобота", підприємиці купили додаткове устаткування в кондитерський цех. Фото: Суспільне Луцьк

У рамках проєкту "єРобота" волиняни можуть отримати мікрогранти від 50 до 250 тисяч гривень на придбання меблів, обладнання, сировини, матеріалів, оренду приміщень, маркетинг та рекламу.

Катерина Камець та Ольга Панасюк, які працевлаштувалися у кондитерській
Катерина Камець та Ольга Панасюк, які працевлаштувалися у кондитерській. Фото: Суспільне Луцьк

З початку року на участь в урядовій програмі "єРобота" подали 610 заяв, каже директорка обласного центру зайнятості Алла Куцин. З її слів, зацікавленість у проєкті на Волині збільшується.

З початку цього року 130 мешканців Волині отримали мікрогранти на суму 31 з половиною мільйонів гривень за проєктом "єРобота".

15 мільйонів з цих виплачених коштів уже повернуто до бюджету Волинської області у вигляді податків та зборів, платежів та у вигляді єдиного внеску, розповіла Суспільному директорка обласного центру зайнятості Алла Куцин.

З її слів, з липня минулого року, коли почала діяти урядова програма, мешканці Волині отримали майже 60 мільйонів гривень та створили 198 нових робочих місць. Каже: 30 % тих, хто скористався проєктом, започаткували власну справу, решта 70% – розширювали бізнес.

Термінові новини читайте в Telegram та Viber Суспільного Луцьк.

На початок