Називав дії українських військових "спектаклем": киянин заперечував агресію РФ

Називав дії українських військових "спектаклем": киянин заперечував агресію РФ

Називав дії українських військових "спектаклем": киянин заперечував агресію РФ
. Фото: Київська міська прокуратура/Telegram

У Києві 48-річний чоловік у соцмережах дискредитував українських військових та заперечував агресію РФ.

Про це повідомили у Київській міській прокуратурі.

За даними правоохоронців, киянин після російського вторгнення на власній сторінці Facebook поширював публікації деструктивного характеру. У них чоловік дискредитував українських захисників, а дії сил оборони називав "спектаклем".

Судова лінгвістична експертиза підтвердила, що його висловлювання містять заперечення збройної агресії РФ проти України. Він отримав підозру за ч. 2, 3 ст. 436-2Стаття 436-2. Виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії Російської Федерації проти України, глорифікація її учасників Кримінального кодексу. Санкція статті передбачає позбавлення волі до 8 років та конфіскацію майна.

Нині чоловік знаходиться під домашнім арештом.

Що відомо про інші випадки заперечення агресії РФ

СБУ затримала посадовицю столичного Центру надання адміністративних послуг. Її підозрюють у підтримці та виправданні російської військової агресії проти України.

60-річну жительку Києва, яка під час повномасштабного вторгнення Росії в Україну передавала ворогу координати для ракетних ударів, судитимуть за державну зраду. Жінка, зокрема, збирала інформацію про місця розташування військової техніки ЗСУ та блокпостів тероборони.

Судді Північного апеляційного господарського суду м. Києва повідомили про підозру за антиукраїнську агітацію і підтримку російської військової агресії проти України. Також виправдовував агресію 42-річний "виконавчий секретар руху пацифістів".

Колишній викладач столичної гімназії підтримує російське вторгнення та спонукав знайомих "відкошувати" від служби в ЗСУ.

На початок