Передавала координати для ракетних ударів — киянку судитимуть за держзраду

Передавала координати для ракетних ударів — киянку судитимуть за держзраду

Передавала координати для ракетних ударів — киянку судитимуть за держзраду
. Фото: poll/Pixabay

60-річну жительку столиці, яка під час повномасштабного вторгнення Росії в Україну передавала ворогу координати для ракетних ударів, судитимуть за державну зраду. Жінка, зокрема, збирала інформацію про місця розташування військової техніки ЗСУ та блокпостів тероборони. Про це повідомляє Київська міська прокуратура.

"Із березня по червень 2022 року 60-річна мешканка Києва, діючи на замовлення представників спецслужб РФ, разом з іншим громадянином України збирала інформацію про місця розташування військової техніки ЗСУ, блокпостів тероборони, об’єктів критичної інфраструктури, а також цивільних та військових об’єктів у Києві та Київській області",— йдеться у повідомленні.

Передавала координати для ракетних ударів — киянку судитимуть за держзраду
Фото: Київська міська прокуратура/Telegram

Зібрану інформацію, а також фото та координати розташування об’єктів підозрювана через спільника передавала російським кураторам за допомогою мобільних додатків. Загалом у такий спосіб жінка передала дані про 21 об’єкт.

Під час обшуку у помешканні обвинуваченої правоохоронці вилучили мобільний телефон, комп’ютерну техніку, флеш-носії та записи з доказами протиправної діяльності.

Жінку звинувачують у вчиненні державної зради в умовах воєнного стану, за попередньою змовою групою осіб за ч. 2 ст. 28Злочин визнається вчиненим за попередньою змовою групою осіб, якщо його спільно вчинили декілька осіб (дві або більше), які заздалегідь, тобто до початку злочину, домовилися про спільне його вчинення., ч. 2 ст. 111Звільняється від кримінальної відповідальності громадянин України, якщо він на виконання злочинного завдання іноземної держави, іноземної організації або їх представників ніяких дій не вчинив і добровільно заявив органам державної влади про свій зв'язок з ними та про отримане завдання. Кримінального кодексу України. Їй загрожує позбавлення волі на строк до п’ятнадцяти років. Слідство стосовно спільника триває.

Що відомо

  • У Київській області затримали адміністратора, який підтримував повномасштабне вторгнення Росії в Україну. Він створив та здійснював адміністрування майже 20 інтернет-ресурсів, де велася пропаганда на користь країни-агресора. Там він поширював матеріали із запереченням скоєння воєнних злочинів військовослужбовцями збройних сил РФ
  • Двох закарпатців судитимуть через ймовірні злочини проти національної безпеки. Наразі скерували обвинувальний акт. Чоловіків підозрюють у державній зраді, спробі захоплення державної влади та замаху на посадовця України. За даними слідства, закарпатці надавали допомогу громадянину Росії, який діяв в інтересах спецслужб країни-агресора.
  • У Дніпрі за підозрою в державній зраді судитимуть чоловіка. У березні 2022 року дніпрянин через акаунт в забороненій соцмережі отримав від громадянина РФ завдання щодо фільмування місць дислокації підрозділів ЗСУ і Нацгвардії України. Чоловіка підозрюють в тому, що він зняв на телефон відео військової частини та записав аудіоповідомлення із зазначенням номерів військових авто.

Читайте також

На проспекті Бажана у Києві частково обмежать рух транспорту – КМДА

На Київщині відновили ще один міст, який підірвали росіяни

На початок