Міжнародному аеропорту "Рівне" дали згоду на санацію

Міжнародному аеропорту "Рівне" дали згоду на санацію

Міжнародному аеропорту "Рівне" дали згоду на санацію
. Fb / аеропорт Рівне

Депутати облради 21 серпня підтримали запуск процедури санації на Міжнародному аеропорту "Рівне". Також сесії депутати передбачили на погашення боргів аеропорту більше 3 мільйонів гривень.

Депутати облради на засідання сесії дали згоду на проведення процедури санації Міжнародного аеропорту "Рівне". "За" проголосувало 46 з 53 присутніх у залі депутатів. Цьому рішенню передувала передувала дискусія. Депутат облради Богдан Файфура пропонував залучити компетентних юристів.

"Розробити проект, як цей аеропорт проведе банкрутство на користь держави і щоби в результаті банкрутства перестав бути обласним, а став державним і нехай вони його атестують і мають клопіт. Коли ми підписуємо санацію, ми зобов'язані кожний місяць в бюджеті мати 2,5 мільйона для погашення платежів", – сказав депутат.

Він пояснив, що які тільки кошти потраплять на рахунок аеропорту, пенсійний фонд та податкова почнуть нараховувати штрафні санкції. Депутат Михайло Кириллов зазначив, що при запуску санації аеропорт отримає шанс на розвиток.

"Державі нафіг нічого не треба. Санація дає чіткі зобов'язання адміністрації і майбутній раді закласти це в бюджет на 2021 рік – суму в 20-25 мільйонів. Так, це буде багато коштів Тоді залишиться аеропорт "Рівне" без боргів, який зможе далі розвиватися", – пояснив обласний обранець.

Процедура санації має запобігти банкрутству комунального підприємства, розповідав раніше Суспільному директор летовища Ігор Насинюк. Вона передбачає виплату боргів аеропорту коштами обласного бюджету за визначеним графіком. Процес санації розрахований на один рік. Хоча фінансів на погашення боргів летовища в обласному бюджеті немає, сказала на сесії директорка департаменту фінансів Рівненської ОДА Лідія Біляк.

На сесії депутати також передбачили більше 3 мільйонів гривень на погашення боргів аеропорту. Нагадаємо, борг летовища з заробітної плати перед пенсійним фондом, податковою разом зі штрафними санкціями складає 26 мільйонів гривень.

Що відомо

  • 12 серпня бюджетна комісія облради погодила питання про запуск процедури санації на Міжнародному аеропорту "Рівне". Погодились депутати також виділити 2,7 мільйона гривень, для погашення боргів підприємства.
  • Уранці 12 серпня в рівненському аеропорту та вдома у директора летовища провели обшуки працівники СБУ та поліція. Вилучали документи, які стосуються гаражів та стоянки, які в травні за борги на аукціон виставила виконавча служба. Обшук у себе вдома директор летовища назвав тиском, через те, що не дає розпродати майно аеропорту.
  • У травні Суспільне повідомляло, що стоянку та гаражі рівненського аеропорту виставили на продаж за борги. Зробила це Державна виконавча служба.
  • Рівненська обласна рада 5 червня прийняла рішення, яке має ускладнити продаж частини майна міжнародного аеропорту "Рівне" за борги. За це присутні в залі депутати проголосували одноголосно. Йдеться про стоянку та гаражі летовища, які виконавча служба раніше виставила на аукціон через 25 мільйонів гривень боргу комунального закладу.
  • У листопаді 2019-го року Рівненщина стала однією із двох областей України, що потрапили до пілотного інвестиційного проєкту Міністерства розвитку економіки з відродження регіональних летовищ.
  • Агенція державно-приватного партнерства при Мінекономрозвитку мала розробляти інвестиційний проєкт, аби залучити до розвитку Міжнародного аеропорту "Рівне" приватний капітал.
  • У січні 2020-го голова Рівненської ОДА Віталій Коваль у Facebook повідомив, що про плани ремонтувати аеропорт повідомили в одній із найбільших китайських компаній – Power Construction Corporation of China (POWERCHINA), з якою підписали відповідний меморандум.

Авторка: Тетяна Климчук

На початок