Частину аеропорту "Рівне" виставили на продаж. Влада каже, що обурена

Частину аеропорту "Рівне" виставили на продаж. Влада каже, що обурена

Частину аеропорту "Рівне" виставили на продаж. Влада каже, що обурена
. Fb / аеропорт Рівне

Стоянку та гаражі рівненського аеропорту виставили на продаж за борги. Зробила це Державна виконавча служба. Як повідомив директор летовища Ігор Насинюк, аукціон має відбутися 25-го травня та 3-го червня. З його слів, борг аеропорту по заробітній платі, а також перед податковою та пенсійним фондом, складає 15 мільйонів гривень.

Ігор Насинюк вважає, що розпродувати майно стратегічного об'єкту Виконавча служба не мала права. Відтак, він вже подав позов до Господарського суду на оскарження дій виконавців.

В свій час ми здавали його в оренду, потім орендар відмовився і пішов від нас з боргами. Тепер ми маємо його використовувати у своїх цілях. Ми домовилися з прибалтійською фірмою, підписали договір про оренду техніки, мали там зберігати техніку, – каже керівник летовища.

Ігор Насинюк також згадав і скандали 2018-го року, пов'язані із податковою та пенсійним фондом. Зауважив також, що йому невідомо, яким чином зробили оцінку майна і як виставили на продаж:

Вони сказали, коли я прийшов до них, коли мені вже постанова судова прийшла, що попереджали ще у 2018-му році раду і адміністрацію. 2018, 2019 рік я відписувався. Бо це стратегічний об'єкт області рахується, це цілий майновий комплекс, він не може розділятися кусочками: сьогодні – віддам тому, завтра – тому за копійки. Сам борг 15 мільйонів, ну як продадуть його за мільйон, куди і кому.... Але кусок відірвуть.

У Рівненській ОДА та облраді Суспільне запевнили, що про ситуацію знають.

Є частина 1 ст. 75 Повітряного кодексу України, яка забороняє комунальні об'єкти, держані об'єкти, аеропоти продавати. Крім того, аеропорт є власністю облради і згоду на реалізацію чи інші рішення повинна надавати сесія. Нам відома позиція голови обласної ради і депутатів, вони проти цих дій. Тому наголошую: аеропорт "Рівне" буде збережений, – сказав перший заступник голови ОДА Сергій Подолін.

Як повідомила речниця обласної ради Юлія Василенко, голова Олександр Данильчук звернувся в прокуратуру, СБУ та в обласне управління юстиції щодо недопущення відчуження майна рівненського аеропорту.

Представник управління юстиції в Рівненській області Юрій Соценко журналістам Суспільного розповів, що майно аеропорту, – а саме гараж та стоянка, – були описані ще у 2019 році. Також, з його слів, в управління станом на сьогоднішній день не надходило жодних документів, які б підтверджували, що керівництво аеропорту чи області оскаржує дії виконавців.

– Майно вже передане на реалізацію. І для того, щоб ми зупинили реалізацію, повинна бути відповідна ухвала суду. На сьогоднішній день в міжнародного аеропорта "Рівне" є можливість оскаржити рішення і вплинути на подальший порядок цих процесів і дій. На сьогоднішній день усі їхні слова, які в нашу адресу були сказані, що ми робимо незаконні дії, повинні бути підтверджені рішенням суду, – каже начальник управління забезпечення примусового виконання рішень в області Юрій Соценко.

Нагадаємо, торік у листопаді Рівненщина стала однією із двох областей України, що потрапили до пілотного інвестиційного проєкту Міністерства розвитку економіки з відродження регіональних летовищ.

Згідно з меморандумом, Агенції державно-приватного партнерства при Мінекономрозвитку розроблятиме інвестиційний проєкт, що має на меті залучити до розвитку Міжнародного аеропорту "Рівне" приватний капітал.

А у січні 2020-го голова Рівненської ОДА Віталій Коваль у Facebook повідомив, що аеропорт ремонтуватиме одна із найбільших китайських компаній – Power Construction Corporation of China (POWERCHINA), з якою підписали відповідний меморандум.

У випуску новин про це з 03:10 хв.

Авторка: Тетяна Климчук

На початок