"Виступи були максимально важливими". Олег Верняєв оцінив перші міжнародні старти після повернення до гімнастики

"Виступи були максимально важливими". Олег Верняєв оцінив перші міжнародні старти після повернення до гімнастики

"Виступи були максимально важливими". Олег Верняєв оцінив перші міжнародні старти після повернення до гімнастики
. Олег Верняєв. Фото: Instagram @verniaev13

Донеччанин здобув на дебютних змаганнях два "золота" та два "срібла".

Олімпійський чемпіон Ріо-2016 Олег Верняєв оцінив виступи у двох дебютних міжнародних стартах після повернення у спорт. Відповідний допис український спортивний гімнаст опублікував на сторінці в Instagram.

Верняєв отримав дискваліфікацію до 2024 року після позитивного тесту на допінг у 2020-му. Однак у березні 2023-го гімнаст домігся скорочення терміну до двох років.

Попри допуск до змагань спортсмен пропустив чемпіонат Європи, етапи Кубка світу, а також три турніри Кубка світового виклику. Після скорочення дискваліфікації Верняєв провів перший міжнародний старт у вересні: спочатку у турецькому Мерсіні, а згодом – в угорському Сомбатхеї.

Змагання у Туреччині та Угорщині відбулися у межах Кубка світового виклику та передують чемпіонату світу зі спортивної гімнастики, де наприкінці вересня Верняєв змагатиметься у складі чоловічої команди України. Впродовж перших міжнародних турнірів Олег здобув чотири нагороди: два "золота" на паралельних брусах та два "срібла" у вправах на коні.

Після другого для себе етапу Кубка світового виклику Верняєв й відреагував на повернення до спорту. У дописі спотивний гімнаст зазначив, що завершив перші турніри з хорошими результатами.

"Пройшли два кубки світу, і пройшли вони вдало для мене, незважаючи на всі розмови, що я вже старий і не зможу повернутися у великий спорт. Результат є – чотири медалі", – написав Верняєв.

"Попереду ще багато роботи перед чемпіонатом світу, але ці виступи були максимально важливими для мене, як фізично, так і морально. Усім дякую за підтримку! Близьким мені людям, друзям. І, авжеж, фаховим та іноземним експертам".

Хто такий Олег Верняєв

  • 29-річний гімнаст національної збірної України.
  • Олімпійський чемпіон 2016 року на паралельних брусах. Віцечемпіон Ріо у багатоборстві.
  • Чемпіон світу 2014 року на паралельних брусах. За кар'єру здобув п'ять нагород світової першості різних ґатунків (з них три — "срібні").
  • Шестиразовий чемпіон Європи. Востаннє здобував "золото" Євро в 2017 році — на брусах й у єдиноборстві.
На початок