Обстріли Херсона, вода для Нововоронцовської громади. 565 день війни: хроніка подій в Херсонській області

Обстріли Херсона, вода для Нововоронцовської громади. 565 день війни: хроніка подій в Херсонській області

Оновлено
Обстріли Херсона, розбите вікно багатоповерхівки
. Херсон, люди прибирають скло з вікон, після авіаудару по місту, 23 серпня 2023 р. Фото: Суспільне Херсон

565 день повномасштабного вторгнення Росії в Україну. Суспільне слідкує за всіма подіями, що відбуваються в регіоні. Інформація оновлюється. Тут читайте новини за 10 вересня, відеосюжети та дайджести новин — на YouTube Суспільне Херсон.

Головне на цей час

  • Армія РФ атакувала Суворовський район Херсона. 69-річна жінка отримала мінно-вибухову травму та поранення шиї.
  • Військові РФ обстріляли середмістя Херсона. Внаслідок атаки виникла пожежа у житловому будинку. Снаряди поцілили у магазин, пошкоджені трансформаторна підстанція та будівля закладу освіти
  • У Херсоні російські військові поцілили в один з пожежно-рятувальних підрозділів. Уламки посікли приватні автомобілі та стіну будівлі. Особовий склад перебував в укритті, рятувальники не постраждали.
  • В Осокорівці Нововоронцовської громади відновили централізоване водопостачання. Благодійники з Нідерландів допомогли придбати необхідне обладнання, фахівці очистили замулений колодязь та запустили систему.

Війська РФ обстріляли середмістя Херсона

Керівник МВА Мрочко повідомив про атаку військами РФ Херсона після 21:00. Поцілили у житлові квартали середмістя. Даних про постраждалих немає.

"Куди вони бʼють? Тут нікого не має. Де воєнні? Нема". Херсонці розповіли про наслідки обстрілів

Російські війська обстрілюють з артилерії один з житлових кварталів Херсона кілька днів. Продавчиня місцевої крамниці Жанна розповідає, 11 вересня чула три вибухи, потім побачила дим у будинку навпроти. Від влучання зайнялася пожежа. Наслідки обстрілів бачили кореспонденти Суспільного.

Херсонець Олександр також потрапив під обстріл. Чоловік йшов на ринок.

"Поки йшов, був перший свист і бахнуло, потім другий. Ми повтікали. Впала "болванка" така велика, мабуть, з касетних снарядів. Така сама лежала на вул. Полякова. Ми викликали рятувальників, щоб вони приїхали подивилися. Було дуже страшно. Не перший раз сюди прилітає. Я тут паспорт отримував і мене також обстріляло не перший раз. Куди вони бʼють? Тут нікого не має. Де воєнні? Нема нікого", — розповів Олександр.

Другий снаряд влучив у будівлю школи. Пошкоджена покрівля та вікна. Відчули наслідки обстрілу і жителі багатоповерхівки.

"Піратська бухта" у Херсоні: в рамках Мельпомени Таврії відбулась зустріч авторів вистав з глядачами

Учасники творчого об’єднання "Піратська бухта" Богдан Циганок та Олександр Набока у рамках 25-го театрального фестивалю Мельпомена Таврії зустрілися із херсонськими глядачами. На заході в Одесі вони представили п'єси "Консерва" та "Карпатський вестерн".

За словами співавтора об’єднання Олександра Набоки, усі учасники знайомі із дитинства. Зараз намагаються вийти на професійний рівень.

"Мені здається, іноді придумую гарні історичні повороти, але я, перш за все, відповідаю за контекст, за життя народу в певних обставинах. "Консерва", "Червоне, чорне і знову червоне" і "Карпатський або гуцульський вестерн" — це наші провідні історії. Багато інших проєктів зокрема і міжнародних, ми тільки розвиваємо. На цій Мельпомені Таврії Одеський український театр вже представив нашу творчість. "Карпатський вестерн" показували в межах саме Мельпомени", розповів Олександр Набока.

Продавчиню одного з ринків Херсона підозрюють у колабораційній діяльності

У Херсоні правоохоронці повідомили про підозру у колабораційній діяльності місцевій жительці, яка брала активну участь у проведенні псевдореферендуму щодо приєднання Херсонської області до складу РФ.

Про це у Facebook повідомила поліція Херсонської області.

За даними слідства, 59-річна херсонка, яка до окупації міста працювала продавчинею на одному з ринків, підтримала окупацію військовими РФ і добровільно допомагала їм.

Обстріли Херсона, вода для Нововоронцовської громади. 565 день війни: хроніка подій в Херсонській області
Херсон. Жителька міста, яку підозрюють у колабораціонізмі, вересень 2023 року Фото: Херсонська обласна прокуратура/Telegram:

Війська РФ на Херсонському напрямку обстріляли пять населених пунктів

На Херсонському напрямку протягом доби війська РФ обстріляли з артилерії та мінометів Берислав, Томарине, Антонівку, Херсон та Велетенське. Про це у вечірньому зведенні повідомив Генштаб ЗСУ.

Потужності підпільної поліграфії в Генічеську та Скадовську ростуть

Активісти руху "Жовта Стрічка" розповсюдили 300 постерів у тимчасово окупованих Генічеську та Скадовську. На листівках зображені літера "Ї" та жовта стрічка.

У Херсоні потрібні донори усіх груп крові

На 12 вересня Херсонському обласному центру служби крові потрібні донори усі груп, особливо з негативним резус-фактором. Кров необхідна важкохворим та пораненим внаслідок обстрілів РФ місцевим жителям. Центр працює з 8 до 13 години за адресою: Миколаївське шосе, 7.

Армія РФ обстріляла Білозерку на Херсонщині: поранені двоє чоловіків

Військові РФ обстріляли Білозерку на Херсонщині. В одній з осель виникла пожежа, вибиті з десяток вікон в освітньому закладі. У 53-річного чоловіка діагностували мінно-вибухову травму та гостру реакцію на стрес. Ще одного у стані середньої тяжкості шпиталізували, повідомила у Telegram ОВА.

У Херсоні працівники ДСНС врятували від пожежі жінку та чоловіка

Сьогодні вночі у Херсоні виникла пожежа у квартирі багатоквартирного будинку по вул. Промисловій. В одній з кімнат рятувальники виявили непритомних жінку та чоловіка. Їх винесли з квартири та до прибуття медиків надавали першу невідкладну допомогу. Обох потерпілих ушпиталили, пожежу ліквідували, повідомила у Facebook ДСНС області.

Херсонська область - відбій повітряної тривоги!

Херсонська область - повітряна тривога!

Російська армія вдруге за сьогодні обстріляла Зимівник

Російська армія вдруге за сьогодні обстріляла Зимівник поблизу Херсона. Інформації про потерпілих немає, повідомив керівник Херсонської МВА Роман Мрочко.

Внаслідок обстрілу військами РФ Садового поранений чоловік

Близько 14:00 російські війська обстріляли Садове Херсонської громади. Поранений 50-річний чоловік. Наразі він проходить обстеження у лікарні, повідомив у Telegram керівник МВА Роман Мрочко.

10 років позбавлення волі отримав окупаційний голова Голої Пристані на Херсонщині Геннадій Недялков

За матеріалами Служби безпеки України до 10 років тюрми засудили так званого "голову Голої Пристані на Херсонщині Геннадія Недялкова. Про це у Facebook повідомила Служба безпеки України.

Війська РФ обстріляли амбулаторію у Станіславі, поранений фельдшер

За уточненою інформацією голови ОВА Олександра Прокудіна, фельдшер амбулаторії отримав мінно-вибухову травму та контузію. В будівлі зруйнований дах, пошкоджені вікна.

Військові РФ обстріляли амбулаторію у Станіславі

Російська армія обстріляла амбулаторію у селі Станіслав, медичний заклад зруйнований. Загиблих та поранених немає, повідомив у Telegram голова ОВА Олександр Прокудін.

Херсонська область - відбій повітряної тривоги!

Херсонська область - повітряна тривога!

Армія РФ обстріляла Кізомис на Херсонщині

Близько 12:40 російські військові чотири рази вдарили по Кізомису на Херсонщині. Поцілили в адміністративну будівлю. Внаслідок обстрілу пошкоджений дах, вибуховою хвилею та уламками вибило вікна і двері. Загиблих та поранених немає, повідомила у Telegram ОВА.

Центр Херсона та прибережні райони перебувають під обстрілом армії РФ

Центр Херсона та прибережні райони перебувають під обстрілом з тимчасово окупованого лівого берега, повідомив голова МВА Мрочко. Він закликав людей покинути вулиці та перебувати в укриттях.

У Херсоні чутно вибухи, повідомляють кореспонденти Суспільного.

Судитимуть депутата Генічеської міськради Херсонщини за держзраду

Судитимуть депутата Генічеської міськради Херсонщини за держзраду. На посаді так званого "першого заступника голови Генічеської міської громади" він організував перехід галузі культури та освіти на російське законодавство.

Також підозрюваний погрожував закрити освітні заклади та перетворити їх на військову казарму, якщо в них не впровадять стандарти освіти РФ. Йому загрожує довічне позбавлення волі, повідомила у Telegram прокуратура.

Херсонська область - відбій повітряної тривоги!

Херсонська область - повітряна тривога!

Внаслідок обстрілу армією РФ днями села Дніпровське постраждав чоловік

Сьогодні до лікарні звернувся 60-річний житель Херсонщини, який постраждав днями внаслідок обстрілу армією РФ Дніпровського. У нього діагностували струс головного мозку та уламкове поранення плеча. Чоловіку надають медичну допомогу, повідомила у Telegram ОВА.

Херсонська область - відбій повітряної тривоги!

Ймовірний авіаційний обстріл Тягинської громади

Керівник Бериславської РВА Літвінов попереджає про ймовірний авіаційний обстріл Тягинської громади. Він закликав людей пройти в укриття.

Херсонська область - повітряна тривога!

На Херсонщині Сили оборони півдня знищили два польових пункти боєпостачання армії РФ

Українські військові протягом 10 вересня на лівобережжі Херсонщини ліквідували 12 російських військовослужбовців.

Знищили два польові пункти боєпостачання, гармату, дві самохідні артилерійські установки, шість човнів та сім одиниць автобронетехніки армії РФ, повідомили у Facebook Сили оборони півдня.

Херсонська область - відбій повітряної тривоги!

У Херсоні та області — повітряна тривога!

Російські війська за добу 57 разів обстріляли Херсонщину: двоє поранених

Російські війська за минулу добу 57 разів обстріляли Херсонщину. Влучили у навчальний заклад, будівлю підрозділу ДСНС, об'єкт критичної інфраструктури у Херсоні. Пошкодили вежу мобільного зв'язку у Бериславському районі. Двоє людей поранені, повідомив в Telegram голова ОВА Прокудін.

На Херсонщині — відбій тривоги!

На Херсонському напрямку Сили оборони продовжують контрбатарейну боротьбу — Генштаб

У Генштабі ЗСУ повідомили, що на Херсонському напрямку Сили оборони продовжують вести контрбатарейну боротьбу, знищують склади забезпечення та наносять успішне ураження по тилам противника.

Про це йдеться у ранковому зведенні Генштабу за 11 вересня.

На Херсонщині — загроза застосування ударних БпЛА — ПС ЗСУ

У Повітряних Силах ЗСУ повідомили про загрозу застосування ударних БпЛА військами РФ на Херсонщині.

У Херсоні та області — повітряна тривога!

На початок