У Херсоні судитимуть ексдиректорку школи №30 Оксану Барнаш

У Херсоні судитимуть ексдиректорку школи №30 Оксану Барнаш

У Херсоні судитимуть ексдиректорку школи №30 Оксану Барнаш
. Оксана Барнаш, ексдиректорка Херсонської школи №30, вітає випускників, червень 2018 рік. Фото: Херсонська спеціалізована школа №30/сайт

У Херсоні за колабораціонізм та пособництво державі-агресору судитимуть колишню директорку школи №30 Оксану Барнаш. Їй загрожує до 12 років позбавлення волі.

Про це у Telegram повідомила Херсонська обласна прокуратура.

За даними слідства, під час тимчасової окупації Херсона обвинувачена за підтримки так званої "влади" очолювала захоплений армією РФ навчальний заклад. Вона схиляла педагогічний колектив до співпраці, забезпечувала освітній процес за російськими програмою та підручниками.

"На псевдопосаді вона виконувала організаційно-розпорядчі та адміністративно-господарські функції. Зокрема, впроваджувала "рублеву зону" та розміщувала російську символіку", — йдеться у дописі.

Що відомо про підозру ексдиректорці херсонської школи №30 Барнаш

31 серпня 2023 року обласна прокуратура повідомила, що завершила спеціальне досудове розслідування стосовно ексдиректорки Херсонської спеціалізованої школи №30 Оксани Барнаш.

Повідомлення про завершення розслідування і повістка про виклик опубліковані на сайті Офісу генпрокурора.

У червні СБУ оголосило їй підозру у колабораційній діяльності та пособництві державі-агресору. Слідчі встановили, що вона не тільки усіляко підтримувала окупантів, а й сприяла вивезенню дітей начебто на "відпочинок" до Криму.

Читайте нас у Тelegram: Суспільне Херсон

Підписуйтесь на Суспільне Херсон у Viber

На початок