Блінкен оголосив про виділення понад 1 мільярда доларів на допомогу Україні

Блінкен оголосив про виділення понад 1 мільярда доларів на допомогу Україні

Важливо
Держсекретар США Ентоні Блінкен, міністр закордонних справ Дмитро Кулеба
. Держсекретар США Ентоні Блінкен, міністр закордонних справ Дмитро Кулеба. Фото: Роксолана Лісовська/Суспільне

Держсекретар Сполучених Штатів Ентоні Блінкен оголосив про надання нового пакету допомоги Україні бюджетом у 1 мільярд доларів.

Про це Ентоні Блінкен заявив на пресконференції з очільником МЗС України Дмитром Кулебою у Києві, передає кореспондентка Суспільного.

"Сьогодні ми анонсуємо новий пакет допомоги, бюджетом більш як 1 мільярд доларів. Він включає 665 мільйон доларів для цивільної безпеки. Загалом, ми передали її на понад 43 мільярди доларів, з початку російської агресії. З минулого року, з моменту як я тут був рік тому, українські сили забрали понад 50% окупованих територій. Ця нова допомога, додаткові кошти які суттєво підсилять протиповітряну оборону зокрема", — сказав Ентоні Блінкен.

За його словами ця допомога також включає додаткові 175 мільйонів доларів, що надасть значну підтримку українській протиповітряній обороні, яка є критично необхідною.

"Ще 100 мільйонів доларів США підуть на підтримку довгострокових військових потреб України, 300 мільйонів доларів США на підтримку правоохоронних органів, відновлення та підтримання правопорядку на звільнених територіях", — сказав держсекретар США.

6 вересня до Києва прибув держсекретар США Ентоні Блінкен. Зокрема він відзначив значний прогрес у контрнаступі Сил оборони України.

На початок