"Тато вчив стріляти у тирі". 15-річна донька загиблого снайпера з Буковини планує стати прикордонницею

"Тато вчив стріляти у тирі". 15-річна донька загиблого снайпера з Буковини планує стати прикордонницею

"Тато вчив стріляти у тирі". 15-річна донька загиблого снайпера з Буковини планує стати прикордонницею
. Катерина Коверега. Фото: Суспільне Чернівці

15-річна Катерина Коверега з Грозинців вступила до Чернівецького військово-спортивного ліцею. Дівчина мріяла про це з дитинства й обговорювала свої плани з батьком. Раніше Катерина в пам'ять про батька продовжувала волонтерити та допомагати побратимам з його підрозділу.

Про це дівчина розповіла у коментарі Суспільному.

Цьогоріч Катерина закінчила 9-тий клас. Каже, їй з дитинства подобається військова тематика, тому в майбутньому планує служити у прикордонних військах. Для цього вступили до військового ліцею.

"Це була моя мрія з дитинства, мені хотілося цього. Ми багато говорили про це з батьком, і він був дуже радий. Ходили з ним у тир й він вчив мене стріляти. Постійно говорив мені, якщо я чогось хочу, то маю добиватися своєї мети", – каже Катерина.

Дмитро Коверега пішов служити торік у лютому. Він був снайпером. Пройшов бої у Сєвєродонецьку, Лисичанську, Пісках та в Бахмутському районі. Дівчина розповідає, що після початку вторгнення батько почав відмовляти її йти на військову службу, втім Катерині вдалося його переконати.

"Коли почалася війна, він почав говорити, що мені цього не потрібно, бо це важко. Але я кого переговорила. Сказав мені не слухати його чи маму, а йти до своєї мрії", – пригадує дівчина.

Дмитро загинув у боях на Харківщині. Він закрив собою від уламків 22-річного командира. У липні петиція про посмертне присвоєння звання Героя України Коверезі набрала 25 тисяч підписів. Її має розглянути президент України.

Раніше Суспільне розповідало історію доньки снайпера у відео:

Читайте Суспільне Чернівці у Telegram: головні новини

Станьте частиною Суспільне Чернівці: повідомляйте про важливі події з життя вашого міста чи села. Пишіть нам на пошту редакції новин: [email protected].

На початок