У Кропивницькому на посаду директора театру претендують два кандидати

У Кропивницькому на посаду директора театру претендують два кандидати

У Кропивницькому на посаду директора театру претендують два кандидати
. Кіровоградський обласний театр імені Марка Кропивницького. Фото: Суспільне Кропивницький

У Кропивницькому на участь у конкурсі на посаду директора – художнього керівника Кіровоградського обласного українського музично-драматичного театру імені Марка Кропивницького претендують два кандидати. Мова йде про Олексія Дорошева та Сергія Корнієнка. Про це Суспільному розповів керівник пресслужби облради Юрій Лета.

Олексій Дорошев – кропивницький актор, працює в театрі 35 років. Народився у 1963 році в селищі Новий Світ Старобешівського району Донецької області. Має вищу профільну освіту. У 1988 році закінчив Київський державний інститут театрального мистецтва ім. І. Карпенка-Карого за спеціальністю "актор драматичного театру і кіно". Протягом своєї кар’єри неодноразово отримував відзнаки міськради, обласної ради та облдержадміністрації.

Актор театру імені Кропивницького Олексій Дорошев.
Актор театру імені Кропивницького Олексій Дорошев. Фото: Суспільне Кропивницький

Сергій Корнієнко народився у 1988 році у Прилуках Чернігівської області. У 2012 році закінчив Київський державний інститут театрального мистецтва ім. І. Карпенка-Карого за спеціальністю "режисура драматичного театру". З 2021 року викладає у цьому навчальному закладі акторську майстерність. Протягом творчого шляху режисував вистави у Київському молодіжному інтерактивному театрі "МІСТ", Хмельницькому музично-драматичному театрі ім. М. Старицького та у Київському академічному молодіжному театрі. Працював головним режисером в Українському драматичному Малому театрі. Засновник і директор школи акторської майстерності "Euphoria".

Сергій Корнієнко.
Кандидат на посаду директора обласного театру імені Марка Кропивницького Сергій Корнієнко. Фото: Сергія Корнієнка

Конкурс на посаду директора – художнього керівника театру відбудеться 14 вересня 2023 року в кабінеті №208 приміщення Кіровоградської обласної ради.

28 липня цього року нинішній керівник обласного театру імені Марка Кропивницького В’ячеслав Вандрашек заявив про тиск з боку обласної ради. Суспільному розповів, з 7 червня почав отримувати пропозиції залишити посаду. Його призначили директором кропивницького театру у грудні 2022 року, на час дії воєнного стану. До цього з лютого 2004 року він працював у Херсонському театрі імені Куліша.

3 серпня Кіровоградська обласна рада оголосила конкурс на посаду директора театру. Відповідне розпорядження підписав голова Кіровоградської облради Юрій Дрозд.

Півтори сотні працівників обласного театру у Кропивницькому підтримують директора і виступають проти проведення конкурсу на відповідну посаду. П’ятеро працівників – за новий конкурс, в якому чинний керівник має взяти участь.

Оскільки посада директора театру зайнята, причин для оголошення конкурсу немає, вважає юристка Євгенія Захарченко.

2 серпня колектив академічного обласного українського музично-драматичного театру імені Марка Кропивницького зареєстрував петицію до Кіровоградської обласної ради, якою закликав припинити тиск на театр.

До цього конкурс на посаду директора кропивницького театру проводили двічі. Обидва рази без результату.

На початок