Поселив бездомних на своїй дачі. Історія Сано Гукасяна з Рівненщини

Поселив бездомних на своїй дачі. Історія Сано Гукасяна з Рівненщини

Ексклюзивно
Благодійник прихистив безхатьків
Сано Гукасян читає молитву перед тим, як сісти за стіл. Фото: Суспільне Рівне

На Рівненщині керівник благодійного фонду "Відвага" Сано Гукасян на своїй дачі прихистив бездомних. Опікується ними понад десять років, а у своєму житлі оселив з 2020 року після того, як їх виселили з підвалу в будинку у Рівному.

Бездомні проживали у будинку на вулиці Кавказькій, 15 до липня 2020 року. Наразі вони живуть на дачі у Заборолі:

"Коли міська влада вирішила, що бездомні це не люди, тоді нас вигнали. Мені боляче, що люди, які не розуміють, що їх завтра чекає, їх буквально викинули на вулицю. Після того, як нас викинули, до 19 осіб померли. Просто померли на вулиці, як мухи. Далі вже сили не було рахувати: той помер, той помер. Я взяв тих людей сюди. А куди ще?", — розповів Суспільному Сано Гукасян.

У будинку — п'ять спальних місць, з них зайняті три. Не кожен бездомний, зазначив Сано, погоджується на обов'язкову умову — не вживати алкоголю.

"У мене кожен день — День благодійника" — історія чоловіка з Рівненщини, який прихистив безхатьків
Фото: Суспільне Рівне

Віталій Фурманчук розповів, що від спиртного відмовився понад десять років тому:

"Горілочка довела. Потім втратив житло і залишився на вулиці. Через хлопців я якось дізнався про "Відвагу" і прийшов сюди, познайомилися. Я попросився на проживання, бо декілька тижнів лазив по вулиці".

З господарства у чоловіків — коза, 19 курей, дві собаки та город. На ньому вирощують овочі. Обідають зараз на літній терасі. Перед вживанням їжі — обов'язкова молитва.

Мешканець будинку Олег Білаш поділився, що стиль життя змінився:

"Жити у церкві, жити з Богом — це зовсім не те, що жити мирським життям. Набагато краще, цікавіше, нагодований, напоєний, одягнений, взутий, ну куди ще краще".

"У мене кожен день — День благодійника" — історія чоловіка з Рівненщини, який прихистив безхатьків
Фото: Суспільне Рівне

5 вересня, у Міжнародний день благодійництва, Сано Гукасян розповів, що робить це, не зважаючи на дати:

"У мене кожен день — День благодійника. Ми одна команда, ми не чекаємо, що завтра будемо бутерброди роздавати. Ми десять років кожен день готували: перше, друге, третє, салат, компот, чай. Якщо людина — справжній християнин, то вона хоче допомогти ближньому. Одна із заповідей — полюби ближнього як самого себе".

Суспільне Рівне у Telegram | Viber | Instagram | Twitter | YouTube | Facebook

На початок