Шість очно, п’ять – у змішаній формі: як у Прилуках розпочався навчальний рік у ліцеях

Шість очно, п’ять – у змішаній формі: як у Прилуках розпочався навчальний рік у ліцеях

Шість очно, п’ять – у змішаній формі: як у Прилуках розпочався навчальний рік у ліцеях
. ФОТО: Суспільне Чернігів

Навчальний рік у Прилуцьких школах почався з 1 вересня, а навчальний процес — з 4 вересня. Загалом у Прилуках розпочали роботу 11 закладів загальної середньої освіти. В залежності від місткості укриття шість із них працюватимуть очно, решта п’ять – у змішаній формі.

Про це Суспільному розповіла в.о начальниці міського управління освіти Тетяна Гуляєва.

Початок нового навчального року діти відзначили по класах. Це були 10-15-хвилинні уроки на тему військово-патріотичного виховання. Цього формату дотрималися на вимогу військової адміністрації, розповіла Тетяна Гуляєва.

В.о начальниці міського управління освіти Тетяна Гуляєва у Прилуках на Чернігівщині
В.о начальниці міського управління освіти Тетяна Гуляєва. ФОТО: Суспільне Чернігів
"Не було масових заходів. Було визначено так, що це по класах, по групах дітей без присутності батьків, гостей. Аби не утворювати масовість. За кількістю тих дітей, які можна за один раз направити у сховище".

Зі слів посадовиці формат роботи ліцеїв визначила комісія, яка перевіряла готовність закладів освіти до нового навчального року.

"Комісія визначила, що заклади освіти готові з деякими додатками по пожежній безпеці. Очно – 1, 5, 6, 7, 10, 12-й ліцеї. Там, де сховище дозволяє укрити всіх учасників навчального процесу. Де сховища менше від необхідної кількості, це 2, 3, 9, 13, 14-й ліцеї — у змішаній формі".
Учні в одному з прилуцьких ліцеїв
Учні в одному з прилуцьких ліцеїв. ФОТО: Суспільне Чернігів

За парти у Прилуках сіли 5 443 прилучан шкільного віку ще 139 стали учасниками освітнього процесу із-за кордону.

"Є 133 дитини, які в закладах загальної середньої освіти не розпочали навчання із поважних причин: або через хворобу, або перебувають на санаторному лікуванні. Без поважних причин дітей, які не почали навчання в нас немає".

Вперше до навчання приступили 627 дитини. Це на три дитини менше, ніж минулого року.

Укриття в одному з навчальних закладів Прилук
Укриття в одному з навчальних закладів Прилук. ФОТО: Суспільне Чернігів

З 14 закладів дошкільної освіти у цьому навчальному році двоє вимушені працювати у дистанційній формі. Це садки №№ 2 та 10. У них немає своїх сховищ, пояснила Тетяна Гуляєва.

"В садку № 10 сховища немає навіть поблизу, у садку № 2 підписаний договір, є акт з "Укрзалізницею", але депутати на засідання депутатської комісії вирішили, що все одно це безпекова ситуація, критична інфраструктура, тому вирішили не дозволяти очну форму навчання".

Підписуйтесь на Суспільне Чернігів і на інших платформах: Telegram, Facebook, Viber, YouTube.

На початок