Дівчинка з Маріуполя пішла у перший клас у Рівному. Історія шестирічної Олександри Білик

Дівчинка з Маріуполя пішла у перший клас у Рівному. Історія шестирічної Олександри Білик

Ексклюзивно
Дівчинка з Маріуполя пішла у рівненську школу
. Фото: Суспільне Рівне

Шестирічна Олександра Білик з Маріуполя 1 вересня 2023 року пішла до першого класу у Рівному. Сім'я дівчинки переїхала в місто у березні 2022 року, розповіла її мати Олена Білик. Її старші брати від минулого року адаптувались у навчальному закладі, тепер підтримуватимуть і сестру.

Зі слів Олени Білик, вона намагалась за будь-яку ціну врятувати життя дітей, тому самотужки вивозила їх з Маріуполя попри небезпеку. У 2022 році її старші сини почали вчитися у 18-му ліцеї в Рівному, тепер сюди йде й Олександра.

"Вчора так перехвилювалися. Хотіла, щоб вона раніше спати лягла, щоб всі раніше лягли спати, але розхвилювались, напевно. І хлопці за неї так турбуються і хвилювались, як вона буде, вона ще така маленька. Слава Богу, що є це 1 вересня. Дай Боже, щоб у країні був мир, перемога, і щоб кожна дитинка кожного 1 вересня мала можливість піти до школи на лінійку і радіти своєму дитинству".

Історія дівчинки з Маріуполя, яка пішла у перший клас у Рівному
Олександра. Фото: Суспільне Рівне

Дорогою до школи мама дівчинки розповіла: старші сини швидко адаптувались у нових класах після приїзду з Маріуполя. Доньці вона пропонувала ще рік почекати, але дівчинка сказала, що хоче йти до школи:

"Вона сама вивчила літери, вивчила цифри й сказала, що буде навчатися. Це її перший дорослий вибір. Рівне нас так прийняло, у мене таке відчуття, що ми тут довго жили і просто повернулися. Ми не відчуваємо себе в гостях, ми відчуваємо себе як удома".

Історія дівчинки з Маріуполя, яка пішла у перший клас у Рівному
Мама Олександри та її брати. Фото: Суспільне Рівне

Директорка Рівненського ліцею №18 Лариса Меркотан повідомила, що у навчальному закладі будуть навчатися близько сімдесяти внутрішньопереміщених дітей:

"Ми вже понад рік радо приймаємо діток. Дуже велика географія, з усіх усюд. Ми створили умови, щоб дітки адаптувалися, почували себе комфортно".

Цьогоріч, разом з Олександрою, за парти гімназій та ліцеїв Рівного сіли 2 883 першокласники, повідомили у пресслужбі міської ради.

Суспільне Рівне у Telegram | Viber | Instagram | Twitter | YouTube | Facebook

На початок