Зеленському хочуть показати харківський онкоцентр — проситимуть фінансування

Зеленському хочуть показати харківський онкоцентр — проситимуть фінансування

Зеленському хочуть показати харківський онкоцентр — проситимуть фінансування
. Суспільне Харків

Будівництво нового харківського онкоцентру має стати національним проєктом, вважають у Харківській облдержадміністрації.

Харківщина проситиме центральну владу профінансувати будівництво з державного бюджету, сказав на брифінгу 18 серпня заступник голови Харківської ОДА Тарас Пастух.

"Так, як раніше його планували будувати, за рахунок коштів ДФРРДержавний фонд регіонального розвитку, тої квоти, яка виділяється для Харківської області, зрозуміло, що років 10, а, може, й 15 треба було б весь ДФРР спрямовувати на будівництво цього центру. Тому сьогодні ми вийшли з ініціативою і на президента, і на уряд, щоб цей проєкт став національним. Тому що онкохвороба — сьогодні не має сім’ї, яка не знає, що це за біда...", — сказав Пастух.

"Ми сподіваємося, що на наступний бюджетний рік з державного бюджету буде фактично визначено суми для будівництва першої черги", — додав він.

За його словами, проєктно-кошторисну документацію поновили та передали інформацію до Верховної Ради, Кабміну і Офісу президента.

До онкоцентру також запросили президента України Володимира Зеленського, розповіла перша заступниця голови Харківської ОДА Тетяна Єгорова-Луценко.

"Якщо буде до нас приїздити гарант Володимир Олександрович, ми в програму, просимо, щоб він завітав саме на цю будівлю. Щоб переглянув і долучився, допоміг", — сказала вона.

Що відомо

  • Розрахований на 510 ліжок, Обласний центр онкології у лісопарковій зоні в Помірках, за проєктом, має отримати новозбудований чотириповерховий лікувально-діагностичний корпус та відділення променевої терапії. Також в проєкті реконструкція старого корпусу під поліклінічне відділення. Розробку проєкту почали у лютому 2018 року. У грудні 2018 року проєкт оцінили в 1,7 млрд гривень. Минулого року на будівництво витратили 43 мільйони. Близько року роботи не ведуться.
  • За інформацією Суспільного, президента запрошували у Харків до Дня міста 23 серпня. Офіційно візит і дата не підтверджені.
На початок