Волейбол: чемпіонат Європи
Волейбол: чемпіонат Європи
Україна на тайбрейку вдруге програла на груповому етапі чоловічого Євро-2023 з волейболу

Україна на тайбрейку вдруге програла на груповому етапі чоловічого Євро-2023 з волейболу

Україна на тайбрейку вдруге програла на груповому етапі чоловічого Євро-2023 з волейболу
. Олег Плотницький у матчі проти Хорватії на Євро-2023. Фото: CEV

Україна у другому турі зіграла проти збірної Хорватії.

Збірна України провела другий матч на груповому етапі чемпіонату Європи з волейболу. Суперниками українських волейболістів стала команда Хорватії.

Цьогоріч Україна втретє поспіль стартувала у фінальній частині Євро з волейболу. У першому турі "синьо-жовті" поступилися у чотирьох сетах чинним віцечемпіонам Європи – Словенії.

Суспільне Спорт – ексклюзивний транслятор чоловічого чемпіонату Європи-2023 з волейболу в Україні. Дивіться прямі трансляції змагань на сайті та телеканалі Суспільне Спорт, місцевих телеканалах Суспільного.

У другому турі за збірну Україну, яка проводить Євро-2023 на тлі втрат через травми, повноцінно зміг зіграти капітан команди Олег Плотницький. Попередній матч проти словенців волейболіст провів лише частково, а після зустрічі у федерації повідомили про пошкодження догравальника, хоча сам гравець цю інформацію заперечив.

У 2023 році матч на чемпіонаті Європи став для українських та хорватських волейболістів четвертим протистоянням. Попередні три відбулися у межах Золотої Євроліги та завершилися перемогами України.

Як минув матч Україна – Хорватія?

  • Матч розпочався за переваги збірної України, які лише одного разу дозволили супернику вийти вперед на одне очко. Однак у підсумку "синьо-жовті" виграли сет з рахунком 25:17.
  • Другий сет пройшов у близькій боротьбі. Наприкінці партії хорвати вийшли вперед, однак Плотницький двома ейсами скоротив відставання до одного очка (22:23). Зрештою, збірна Хорватії отримала два сетболи і реалізувала першу ж спробу.
  • У наступному сеті збірна України змогла вийти вперед у рахунку за партіями. Українські волейболісти захопили ініціативу на старті сету і завершили його з перевагою у п'ять очок.
  • Четвертий сет пройшов за переваги збірної Хорватії, яка одразу повела у рахунку і виграла партію з рахунком 25:15. Відтак, матч перейшов на тайбрейк.
  • Тайбрейк розпочався за переваги України, але після шести подач попереду у рахунку була Хорватія – 4:2. У наступних подачах "синьо-жовті" вирівняли становище та вийшли вперед з рахунком 8:7, але втратила перевагу і Хорватія повела – 10:9.
  • Вирішальний відрізок тайбрейку залишився за Хорватією, яка у підсумку виграла сет з рахунком 15:13 та матч – 3:2.
  • Найрезультативніший гравцем матчу став Петар Джирлич, який здобув 21 очко. Натомість серед українців найрезультативнішим на майданчику виявився Плотницький – 18 очок.

Євро-2023. Група В. Другий тур

Україна – Хорватія - 2:3 (25:17, 22:25, 25:20, 25:15, 13:15)

Група В. Турнірна таблиця

  1. Фінляндія — 1 перемога, 3 очки (1 матч), 3:0 (співвідношення сетів)
  2. Іспанія — 1 перемог, 3 очки (1), 3:1
  3. Словенія — 1 перемог, 3 очки (1), 3:1
  4. Хорватія — 1 перемога, 2 очки (2), 3:5
  5. Україна — 0 перемог, 1 очко (2), 3:6
  6. Болгарія — 0 перемог, 0 очок (1), 1:3

Що далі для збірної України на Євро-2023

  • субота, 2 вересня, 20:30. Болгарія — Україна
  • понеділок, 4 вересня, 17:30. Україна — Фінляндія
  • вівторок, 5 вересня, 17:30. Іспанія — Україна

Збірна України з волейболу: що відомо

  • У червні підопічні Угіса Крастіньша здобули "срібло" Золотої Євроліги, у фіналі програвши Туреччині (2:3).
  • Завдяки виходу у фінал Золотої Євроліги Україна потрапила до Кубка претендентів, де у підсумку здобула "бронзу".
  • Після виступу на чемпіонаті Європи збірна України також змагатиметься в олімпійському кваліфікаційному турнірі, який пройде з 30 вересня до 8 жовтня.
На початок