Книга есеїв про війну від 9 українських письменників вийшла друком у Великій Британії

Книга есеїв про війну від 9 українських письменників вийшла друком у Великій Британії

Книга есеїв про війну від 9 українських письменників вийшла друком у Великій Британії
. Антологія есеїв 9 українських письменників про війну. Фото: Mark Andryczy/Facebook

У Великій Британії опублікували книжку есеїв про війну в Україні — "Україна 22: відповідь українських письменників війні" (Ukraine 22: Ukrainian Writers Respond to War). Це антологія з 28 есеїв дев'ятьох українських письменників. Упорядкував збірку американський дослідник української літератури та перекладач Марко Андрейчик.

"Від розповідей про те, як Росія намагається виправдати війну, до зворушливих описів ночей, які провели, ховаючись у коридорах, та чуттєвих митей з чоловіком-військовим під час його єдиного вихідного, до описів моторошної погоди напередодні вторгнення, яка намагалася попередити Україну про загрозу. Ці есеї розкривають життя в Україні під час війни, як ніколи раніше", — йдеться в анотації.

Серед авторів:

книжка у британії
Антологія есеїв 9 українських письменників про війну. Фото: Mark Andryczy/Facebook

Як зазначає видавництво в описі, автори у своїх творах намагаються усвідомити жахи війни, документують повсякденне життя, розмірковують про роль культури в умовах сьогодення, засуджують російський імперіалізм і переглядають своє ставлення до світу, особливо до Європи та її ідеалів.

"Видатні письменники в цій збірці передають смак, жах і діалект війни; вони беруть на озброєння свої здібності до описування, щоб протистояти безсоромній імперії, яка має намір їх знищити", — зауважує австралійська пиьсменниця Еллена Севедж.

Читайте нас у Facebook, Instagram і Telegram, дивіться наш YouTube

Поділіться своєю історією з Суспільне Культура. З нами можна зв'язатися у соціальних мережах та через пошту: [email protected]

На початок