"80% хворих на коронавірус людей не мають жодних симптомів" — епідеміолог

"80% хворих на коронавірус людей не мають жодних симптомів" — епідеміолог

"80% хворих на коронавірус людей не мають жодних симптомів" — епідеміолог
.

Найчастіше коронавірус передається за умови тісного контакту. Небезпека його у тому, що 80% хворих на коронавірус людей не мають жодних симптомів. Про це у програмі Тема Дня розповів заступник директора Львівського обласного лабораторного центру Олег Когут.

"Збудник передається повітряно-крапельним шляхом. Скажіть, будь ласка, чи в ресторані, чи в кафе, чи на будь-якій забаві, можна сидіти у масці? Напевно, ні. Тому, що люди їдять, люди п'ють і маски не буде", — каже Олег Когут.

За словами Олега Когута, небезпеку несе і кондиціонер.

"Кондиціонер задуває повітря, яке збільшує свою циркуляцію. Тобто, від хворої людини, у якої не обов'язково є яскраві симптоми захворювання, може передати (збудника, — ред.) до здорової", — каже Олег Когут.

Що відомо

  • Станом на ранок, 18 серпня, на Львівщині підтверджено 12260 випадків інфікування коронавірусом, з них 337 — летальні.
  • У Львівській області гості весілля інфікувалися COVID-19.
  • На Львівщині у місті із "червоним" рівнем епіднебезпеки відмовилися посилювати карантин.
  • На Львівщині хворих на коронавірус почали госпіталізовувати у Буську центральну районну лікарню та Жидачівську центральну районну лікарню. Про це Суспільному повідомив директор обласного департаменту охорони здоров'я Орест Чемерис. Це медзаклади "другої черги".
  • У Львові безкоштовний ПЛР-тест на коронавірус роблять у чотирьох лабораторіях. Пройти безкоштовний ПЛР-тест можна лише маючи направлення від сімейного лікаря.
На початок