"Собаки не травмувалися, але налякані". У кропивницькому притулку для тварин на вольєри впали дерева

"Собаки не травмувалися, але налякані". У кропивницькому притулку для тварин на вольєри впали дерева

"Собаки не травмувалися, але налякані". У кропивницькому притулку для тварин на вольєри впали дерева
У притулку "Щасливий пес" на вольєри з тваринами впали дерева. Фото: Оксани Літвінової

Сильний вітер та дощ завдали шкоди кропивницькому притулку для тварин "Щасливий пес". На вольєри з тваринами впали дерева. Про це Суспільному розповіла керівниця притулку Оксана Літвінова. Каже, тварини не травмувалися, але дуже налякані.

Дощ почався о 18-й годині, піднявся сильний вітер, внаслідок чого повалив дерева, каже керівниця притулку.

У притулку "Щасливий пес" дерева спали на вольєри з тваринами
У притулку "Щасливий пес" дерева спали на вольєри з тваринами. Фото: Оксани Літвінової

Декілька вольєрів пошкоджені повністю. Одне дерево впало на вольєр, де перебували собаки з інвалідністю. "Собаки після хвороби, вони ледь ходять. Ми радіємо, що вони живі лишилися".

Декілька вольєрів пошкоджені повністю.
Декілька вольєрів пошкоджені повністю. Фото: Оксани Літвінової

Зі слів керівниці притулку, в іншому пошкодженому вольєрі не можуть знайти собак. "Вони налякані. Ті, що бігають, повтікали і поховалися. Хвилюємося за маленьких песиків".

Ще в одному вольєрі дерево заблокувало двері, їх не можуть відкрити. "Дерево впало на дах і перекосилися двері. Ми не можемо зайти у вольєр. Хвилюємось за тварин, як вони там".

У вольєрі дерево заблокувало двері, їх не можуть відкрити.
У вольєрі дерево заблокувало двері, їх не можуть відкрити. Фото: Оксани Літвінової

За ловами Оксани Літвінової, на території притулку понад 10 аварійних дерев. "Я вже років п'ять прошу, щоб допомогли ці дерева спиляти. То дозвіл потрібен, то гроші. Я питала, щоб спиляти дерева, треба від трьох до п'яти тисяч гривень".

Дерево впало на дах вольєру у притулку "Щасливий пес"
Дерево впало на дах вольєру у притулку "Щасливий пес". Фото: Оксани Літвінової

Говорить, у притулку таких грошей немає. Він не фінансується містом. "Треба своїми силами їх пиляти, бо восени буде негода, а дерева старі та сухі — будуть падати".

Яка потрібна допомога

"Фізичної роботи дуже багато. Запрошуємо чоловіків з бензопилами і всіх небайдужих жителів міста нам допомогти. Потрібні руки. Ми не можемо самі розгребти все. Навіть з даху дерево не можемо стягнути. Вони дуже великі", — каже керівниця притулку.

Притулок розташований у селищі Нове.

За словами Оксани Літвінової, притулок на постійній основі потребує кормів, ліків, дезінфекційних засобів та будівельних матеріалів. Утримують притулок за власні гроші учасників громадської організації "Щасливий пес" і допомогу благодійників.

"Постійно в притулку з'являються викинуті кошенята та цуценята. Їм потрібні щеплення, обробляти від бліх, кліщів. Притулок щодня потребує багато дезінфекційних засобів, тому що вольєри потрібно обробляти".

Нині в притулку "Щасливий пес" живуть 235 бездомних собак і 15 котів.

На початок