На Прикарпатті ще дві сім'ї загиблих під час стихії отримають по 200 тисяч

На Прикарпатті ще дві сім'ї загиблих під час стихії отримають по 200 тисяч

На Прикарпатті ще дві сім'ї загиблих під час стихії отримають по 200 тисяч
. УНІАН

Чотирьом прикарпатським сім'ям з шести, в яких загинули родичі під час стихійного лиха у червні, виплатили допомогу у розмірі 200 тисяч гривень. Про це на апаратній нараді в Івано-Франківській облдержадміністрації повідомив директор департаменту соціальної політики Володимир Корженьовський.

Двом сім'ям загиблих з міста Яремче та Пасічнянської ОТГ виплатять компенсацію цього тижня.

"В Яремчі під час повені загинула жінка. Залишився неповнолітній син. Всього у сім'ї четверо дітей, проте всі дали відмову на користь наймолодшого. Йому 14 років. Опікунка-сестра виробила документи на хлопця, і за кілька днів неповнолітній отримає допомогу, - прокоментував Суспільному Володимир Корженьовський. - Також до кінця цього тижня надійдуть гроші на рахунок ще однієї родини з Пасічнянської ОТГ. Там загинула жінка".

Станом на сьогодні 3 018 прикарпатців, які постраждали внаслідок стихійного лиха, повинні отримати грошові компенсації. З них 2 829 людям вже виплатили допомогу на суму 69,4 млн грн, що становить 94%.

За словами Корженьовського, у п'яти районах Івано-Франківщини - Богородчанському, Верховинському, Городенківському, Долинському та Косівському виплачено 100%. Також повністю виплатили допомогу в містах Калуш, Яремче та Івано-Франківськ.

"Найбільше невиплачених залишається в Галицькому - 50 людей, Калуському - 32, Снятинському - 16 і Тисменицькому - 54. Це пов'язано з неповним пакетом документів, які подавали люди", - пояснює затримку із отриманням коштів Володимир Корженьовський.

Читайте також

На початок