Прикарпатські рятувальники знайшли тіло жінки із затонулого авто в Білому Черемоші

Прикарпатські рятувальники знайшли тіло жінки із затонулого авто в Білому Черемоші

Оновлено
Прикарпатські рятувальники знайшли тіло жінки із затонулого авто в Білому Черемоші
. Суспільне Карпати

Близько 15:30 22-го червня прикарпатські рятувальники витягли з річки Білий Черемош в селі Черемошна Верховинського району тіло жінки, яка знаходилася у затонулому автомобілі. Про це інформує управління ДСНС в Івано-Франківській області.

Тіло пасажирки витягнули працівники Верховинського пошуково-рятувального відділення в селі Черемошна. Авто їхало з Яблуниці в бік села Полянки та з’їхало у річку. Тіло водія шукають досі.

У селі Черемошна близько 23-ї години 21-го червня автомобіль Opel з’їхав у річку Білий Черемош. В автівці було двоє людей. За словами жительки Яблуниці Ганни Манищук, в машині були працівники місцевої лікарні. Жінка стала очевидицею подій. Вона розповіла, що була у своєму будинку, коли почула голос жінки. Потім разом зі своїми родичами побігла на допомогу.

"Там лежала машина. І жінка махала рукою і кричала: "Поможіть. Рятуйте!". Ми пішли з ліхтариками, світили і кричали: "Тримайся. Зараз будемо рятувати. Але ми нічого не могли зробити!", - розказує Ганна Манищук.

Для пошуку людей залучили 14-х рятувальників, три одиниці техніки, в тому числі один човен. Тіло жінки рятувальники витягли із річки близько 15:30. Про це повідомив керівник Верховинського гірського пошуково-рятувального підрозділу Василь Кобилюк. Станом на 17-ту годину тіло чоловіка ще шукали.

"Автомобіль пройшов по ріці 100 метрів, став впоперек - зупинився в одному місці. Його накрила хвиля. Добратися до авто і надати постраждалим якусь допомогу просто не було можливим. Автомобіля вже майже немає. Той каркас, який від нього залишився, знайдеться після того, коли впаде рівень води. Але, на превеликий жаль, на сьогодні і на завтра дуже поганий прогноз", – розповідає Василь Кобилюк.

На дорозі, де проїжджав автомобіль, частково відбувся зсув ґрунту. У річці Білий Черемош через дощі піднявся рівень води. Також була погана погода – піднявся густий туман. Водій не врахував дорожньої обстановки. Це і стало причиною трагедії.

Речниця Головного управління поліції в Івано-Франківській області Христина Максимчак каже, що в автомобілі перебувало двоє осіб: чоловік 1967-го року народження, житель села Поляни Верховинського району і жінка 1970-го року народження, яка проживала в селі Стебнів Верховинського району".

Автори: Василь Скрипка, Тетяна Куліковська

Що відомо

22-го червня опівночі у ріці Білий Черемош на Верховинщині виявили автомобіль, дах якого ледь проглядався. В авто було двоє людей - жінка та чоловік.

Очевидці розповіли, що почули крики про допомогу. Також вони побачили, як з води випірнула жінка та через декілька секунд зникла.

На початок