На Сумщині збирали кошти на відновлення стадіону, який пошкодила армія РФ

На Сумщині збирали кошти на відновлення стадіону, який пошкодила армія РФ

На Сумщині збирали кошти на відновлення стадіону, який пошкодила армія РФ
. Фото: Суспільне Суми

23 серпня, у День Державного прапору України, у Тростянці провели "Забіг перемоги" мета якого збір коштів на відбудову стадіону імені Володимира Куца, який пошкодили росіяни під час окупації міста у 2022 році.

Два роки тому на стадіоні у Тростянці провели ремонт: відновили футбольне поле, поклали сучасні легкоатлетичні доріжки, встановили сидіння, зробили чотири мініфутбольні майданчики зі штучним і натуральним покриттям. На це витратили майже сорок п’ять мільйонів гривень. Тут змагались легкоатлети та проводились футбольні матчі.

У 2022 році у Тростянець прийшла війна і стадіон торік мав такий вигляд.

Ніні поле та доріжки відновили. Проте сліди війни залишилися на огорожі, на сидіннях, на адміністративній будівлі. Тому аби зібрати кошти на відновлення стадіону у Тростянці провели благодійний "Забіг перемоги".

На старт вийшли понад шість десятків спортсменів. Тут були й зовсім юні, наймолодшій учасниці забігу лише три роки, і досвідчені легкоатлети, найстаршій учасниці забігу — сімдесят років. Як вихованці дитячо-юнацьких спортивних шкіл, так і спортсмени-аматори. Була навіть група любителів скандинавської ходьбі. Учасники забігу долали дистанції в один, три та п’ять кілометрів.

Першою однокілометрову дистанцію серед дівчат подолала Анна Островерх з Сум.

"Я перший раз на цьому стадіоні. Хотіла і відчути цю дистанцію, і сам стадіон. Дуже гарний він і сама атмосфера тут подобається", — розповіла учасниця забігу

А Марті Капусті нині три роки. Але вона вже пробігла кілометр дистанції й отримала свою медаль учасника забігу. Мама Марти – Юлія – тренерка з біатлону. Вона бігла сьогодні "п’ятірку".

На Сумщині збирали кошти на відновлення стадіону, який пошкодила армія РФ
Марта Капуста, наймолодша учасниця "Забігу перемоги". Фото: Суспільне Суми

"Для неї це перший старт коли вона долає таку велику дистанцію – один кілометр. А так я тренер по біатлону, займаюся з дітками й вона потрошку з дітками бігає на тренуваннях. Їй це подобається", — сказала учасниця забігу Юлія Капуста.

Свій кілометр подолав сьогодні й перший віцепрезидент федерації легкої атлетики Сумської області Віталій Корж.

"Люди задоволені, доріжка відремонтована – і це найголовніше. Сьогодні державне свято і ми тут у Тростянці, який був найбільше постраждалим у нашій області, який був деокупований – я вважаю, що "Забіг перемоги" така собі невеличка перемога для нас", — розповів Віталій Корж.

Усі, хто пробіг один, три чи п’ять кілометрів, долав дистанцію бігом чи скандинавською ходьбою отримав медаль фінішера та пам’ятний подарунок. Учасники забігу зібрали сьогодні майже десять з половиною тисяч гривень, проте збір коштів наразі триває.

Читайте Суспільне у Telegram

Долучайтесь до нашої спільноти у Viber

Підписуйтеся на наш Instagram

На початок