40 мільйонів гривень планує виділити міська влада Чернігова на відновлення пошкоджених будинків та школи №3

40 мільйонів гривень планує виділити міська влада Чернігова на відновлення пошкоджених будинків та школи №3

40 мільйонів гривень планує виділити міська влада Чернігова на відновлення пошкоджених будинків та школи №3
. ФОТО: колаж Суспільне Чернігів

Міська влада Чернігова попередньо виділить 40 мільйонів гривень на відновлення пошкоджених будинків та школи №3 внаслідок ракетного удару росіян. Про це повідомив в.о. міського голови Чернігова Олександр Ломако.

"Ці кошти підуть на відновлення будинків, які постраждали від російського ракетного удару, шість з них — потребують капітального ремонту та на ремонт школи №3, яка також зазнала пошкоджень".

Нагадаємо, директорка департаменту соціального захисту населення Чернігівської ОДА Валентина Лугова казала, що по 100 тисяч гривень виплатять сім’ям загиблих та по 30 тисяч постраждалим, які мають ушкодження середнього та тяжкого ступеня і перебувають у лікарнях. Такі суми виділили з обласного бюджету для фінансової підтримки тим, хто постраждав від ракетного удару.

22 серпня начальник Чернігівської ОВА В'ячеслав Чаус повідомив: до таких людей звернуться представники обласного центру з нарахування та здійснення соціальних виплат департаменту соцзахисту ОДА та запросять прийти до структурного підрозділу за адресою: проспект Миру, 116а, кабінет 407.

"Там необхідно буде написати заяву і надати копії документів, що підтверджують особу. Зразки відповідних заяв можуть надавати й уповноважені медичні працівники за місцем проходження лікування", — йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, що Служба безпеки України попередньо встановила тип російської ракети, якою росіяни обстріляли центр Чернігова 19 серпня близько 11:30. Це ракета 9М727 (крилата ракета наземного ракетного комплексу "Іскандер"). Про це пише Українська правда з посиланням на відкрите кримінальне провадження за фактом ракетного удару.

Внаслідок ракетного удару постраждала 181 людина, з яких семеро загинули. Про це в ефірі Суспільне. Спротив повідомив начальник Чернігівської міської військової адміністрації Дмитро Брижинський.

У цей час в театрі проводили захід "Люті пташки", куди запросили виробників дронів та військових. Співорганізаторка заходу, керівниця проєкту Victory Drones Марія Берлінська каже: захід був погоджений з ВЦА, а ті, хто спустилися в укриття на прохання організаторів, лишилися живими. Як коментує місцева влада й ОВА, розповідаємо в матеріалі за посиланням.

Підписуйтесь на Суспільне Чернігів і на інших платформах: Telegram, Facebook, Viber, YouTube.

На початок