"Дуже високий показник": у ДСНС озвучили, скільки людей втопилося на Рівненщині й назвали причини

"Дуже високий показник": у ДСНС озвучили, скільки людей втопилося на Рівненщині й назвали причини

Рятувальники дістають потопельника з води
Рятувальники дістають потопельника з річки Замчисько в Костополі, 20 серпня 2023 року . Фото: Facebook ГУ ДСНС Рівненщини

У водоймах Рівненщини з початку 2023 року втопилася 31 людина, серед них — п'ять дітей. Усі випадки сталися у місцях, необлаштованих для купання, про це 23 серпня на онлайн-брифінгу в ОВА повідомив провідний інспектор відділу ДСНС області Мирослав Кравчук.

За даними рятувальників, останні випадки загибелі на воді зафіксували у суботу-неділю, 19-20 серпня. У ці дні на Рівненщині втопилися чотири людини. З початку 2023 року — 31, з них — п'ять дітей. Найменшій дитині було три роки, найстаршій — 14, зазначив Мирослав Кравчук:

"Це дуже високий показник. Погода така, що люди ідуть до води. Основними причинами загибелі є купання в стані алкогольного сп'яніння і недотримання правил безпеки. Так, всі загинули на водних об'єктах, які не визначені для купання. І безконтрольність з боку батьків — це щодо дітей. Необхідно не ігнорувати правил безпеки — це основне".

Зі слів інспектора ГУ ДСНС в області, щоб запобігти загибелі людей на воді, у населених пунктах проводять профілактичні бесіди з жителями та власниками басейнів і штучних водойм.

За даними Мирослава Кравчука, на Рівненщині є чотири відкриті басейни і 13 офіційних пляжів з обладнаними рятувальними постами.

Суспільне Рівне в Telegram | Viber | Instagram | Twitter | YouTube | Facebook

На початок