У Львові невідомі облили мастилом та намагалися підпалити скульптуру "Впевнена"

У Львові невідомі облили мастилом та намагалися підпалити скульптуру "Впевнена"

У Львові невідомі облили мастилом та намагалися підпалити скульптуру "Впевнена"
Скульптура Василя Корчового "Впевнена" після акту вандалізму, 23 серпня 2023 року. Фото Львівської міської ради

Ввечері у вівторок, 22 серпня, невідомі пошкодили скульптуру Василя Корчового "Впевнена", яку встановили у Стрийському парку в межах Львівського тижня скульптури. Статую жінки облили технічним мастилом та хотіли підпалити.

Як повідомили у пресслужбі Львівської міської ради, невідомі вчинили акт вандалізму близько 23:00. Охоронець парку помітив скупчення людей біля скульптури та відразу викликав поліцію.

Куратор виставки Павло Гудімов каже, схиляється до того, що скульптуру Корчового пошкодили на замовлення.

"Цей акт вандалізму покликаний очорнити мешканців міста та продемонструвати неприйняття сучасного мистецтва в публічному просторі. Поки триває слідство і встановлення осіб, які скоїли цей акт — я не володію інформацією про корінь зла. Особи, які вдіяли таке, мають бути знайдені та притягнені до відповідальності. Львів і Україна ніколи не будуть середньовічною провінцією, незважаючи на такі старання", — каже Павло Гудімов.

Скульптура "Впевнена" вранці 23 серпня
Скульптура "Впевнена" вранці 23 серпня. Львівська міська рада

Наразі правоохоронці перевіряють відео з камер спостереження, щоб встановити обставини події та людей, які пошкодили скульптуру. З поліцією співпрацює куратор проєкту.

За словами старшого інспектора відділу комунікації Нацполіції Михайла Василишина, за цим фактом відкрили кримінальне провадження за статтею про хуліганство.

На початок