На Львівщині у двох пунктах пропуску для автобусів запрацювала "єЧерга"

На Львівщині у двох пунктах пропуску для автобусів запрацювала "єЧерга"

На Львівщині у двох пунктах пропуску для автобусів запрацювала "єЧерга"
Пункт пропуску "Шегині" на Львівщині. Фото: Суспільне Львів

У пунктах пропуску "Шегині" та "Краківець" у тестовому режимі запрацювала "єЧерга" для автобусів. За словами старшої державної інспекторки відділу Укртрансбезпеки Юлії Климюк, щоб перетнути кордон дані водія та автобуса мають бути внесені в систему. Для цього варто зареєструватись на сайті "єЧерга" та обрати потрібний прикордонний перехід. До початку вересня планують закінчити тестовий режим.

Роман працює 20 років водієм автобуса. Розповідає, що раніше в чергах міг стояти близько доби, зараз сподівається, що послуга електронного бронювання перетину кордону прискорить процес. Водій каже, потрібно приїхати в зазначений час онлайн-черги на місце пропуску, та пройти перевірку документів.

"Думаю, що буде зручно. Зараз важко сказати, великі черги починаються у середу, але думаю, що допоможе. Напевно розподілять автобуси: рейсові, туристичні", — каже водій автобуса Роман.

На Львівщині у пунктах пропуску запрацювала "єЧерга" для автобусів
Водій автобуса Роман у черзі на перетин українсько-польського кордону. Фото: Суспільне Львів

У Львівській області у тестовому режимі "єЧерга" для автобусів запрацювала у пунктах пропуску "Шегині-Медика" та "Краківець-Корчова". Старша державна інспекторка відділу Укртрансбезпеки Юлія Климюк розповіла Суспільному, що протягом першої доби на Львівщині за допомогою електронної черги кордон перетнуло 82 автобуси. Також послугу тестують у інших областях України.

"Ми фіксуємо кількість автобусів, які заїжджають в пункт пропуску, дивимося скільки часу вони перебувають у пункті пропуску, дивимося навантаження на всі пункти пропуску. Це робиться для того, щоб надалі була можливість розробити схему так, щоб кожен водій міг обрати собі певний час, і відповідно до цього заїжджати до пункту пропуску. Наша головна мета — щоб черг перед кордоном не було", — говорить старша державна інспекторка відділу Укртрансбезпеки Юлія Климюк.

На Львівщині у пунктах пропуску запрацювала "єЧерга" для автобусів
Українсько-польський кордон. Фото: Суспільне Львів

Раніше "єЧерга" працювала лише для вантажівок. За словами голови Укртрансбезпеки Євгена Зборовського, електронну систему бронювання перетину кордону для автобусів тестуватимуть до кінця серпня.

"Це все потрібно тестувати: треба зрозуміти, яка кількість може проїжджати за добу, та зробити певні слоти для кожного автобуса, який буде приїжджати на свій час (цим зараз займаються розробники міністерства відновлення). Розуміємо, можуть бути затримки з об'єктивних причин, але водій приїде досить швидко", — каже голова Укртрансбезпеки Євген Зборовський.

За словами Євгена Зборовського, міністерство відновлення повноцінно впровадить електронну чергу для автобусів після тестування.

На початок