Юсов: Знищення бомбардувальника РФ ТУ-22М3 — наслідок війни

Юсов: Знищення бомбардувальника РФ ТУ-22М3 — наслідок війни

Ексклюзивно
Представник Головного управління розвідки Міноборони Андрій Юсов
Андрій Юсов. УНІАН

Представник Головного управління розвідки Міноборони Андрій Юсов заявив, що знищення стратегічного бомбардувальника ТУ-22М3 військово-космічних сил Росії ― прямий наслідок розпочатої Москвою війни проти України.

Про це Андрій Юсов сказав у коментарі Суспільному.

За його словами, це є підривом спроможностей Росії завдавати ракетних ударів по українських містах.

"Саме цей бомбардувальник обстрілював Україну ракетами Х-22 та Х-32, з якими важко впоратись нашій системі ППО. ТУ-22М3 ― коштує декілька десятків мільйонів доларів. Відновити цю втрату Росія уже не зможе ― літак згорів вщент. Звісно, знищення одного ТУ-22М3 та пошкодження іншого (інформація про це наразі перевіряється — ред.), не гарантує, що росіяни припинять ракетні атаки на Україну", — сказав Андрій Юсов.

Знищення ТУ-22М3 являє собою також психологічний удар ― РФ тепер змушена ховати свої літаки подалі та відтягувати до аеродромів додаткові засоби ППО, зазначає представник ГУР МО, але хтозна чи це допоможе іншим російським бомбардувальникам. За словами Юсова, РФ має 50 одиниць таких стратегічних бомбардувальників.

"У них, на жаль, ще залишились стратегічні бомбардувальники, але тепер у Росії вкотре мали змогу переконатись, що справедлива відплата за вбивства цивільних українців неодмінно відбудеться. Агресор не почувається в безпеці на власній території, і це закономірний наслідок розпочатої ним злочинної війни", — наголосив Юсов.

Також в авіапарку дальньої авіації РФ перебуває стільки ж ракетоносців ТУ-95, з яких Росія завдає ударів по території України, як правило, ракетами Х-55.

"Крім того, Росія має на озброєні півтора десятка бомбардувальників ТУ-160. Агресор теж їх використовує для ракетного терору проти України. Попри спроби модернізувати усі вказані види стратегічних бомбардувальників, далеко не всі з них перебувають у придатному для використання стані", — поінформував представник ГУР МО.

19 серпня у Міноборони РФ повідомили, що над військовим аеродромом в Новгородській області було збито БПЛА, внаслідок чого було пошкоджено літак.

На військовому аеродромі у Сольцях Новгородської області РФ, що на південь від Санкт-Петербурга, базуються стратегічні бомбардувальники Ту-22М3.

На початок