Мріяла стати офіцеркою. У Летичеві попрощалися із 20-річною Інною Нявкевич

Мріяла стати офіцеркою. У Летичеві попрощалися із 20-річною Інною Нявкевич

Мріяла стати офіцеркою. У Летичеві попрощалися із 20-річною Інною Нявкевич
. Фото: Суспільне Хмельницький

На Хмельниччині у селищі Летичів попрощалися із 20-річною молодшою сержанткою ЗСУ Інною Нявкевич. Як розповіла родичка захисниці Лілія Гуцал, Інна загинула за два дні після свого двадцятиріччя, під час виконання бойового завдання на Донеччині.

"Вона ще не встигла завести сім'ю, вона просто йшла до своєї мрії — Інна хотіла стати військовим офіцером. І вона до нього йшла. Ніхто не міг на неї вплинути: ні бабуся, ні дідусь, ні батьки. І вона завжди казала: я така задоволена, що я, хай буде важко, але я, дуже задоволена і дуже вдячна своїм батькам, за те, що дали можливість їй виконувати свою мрію", — розповідає Лілія Гуцал.

На столі у храмі фото загиблої Інни Нявкевич, хліб та квіти.
На столі у храмі фото загиблої Інни Нявкевич, хліб та квіти. Фото: Суспільне Хмельницький

За її слів, коли Інні виповнилось 18, дівчина підписала контракт зі Збройними силами України.

"По закінченню школи Іннусі виповнилося лише 17 років. Вона мусила зачекати ще рік, щоб підписати контракт. Жахлива повномасштабна війна застала її в зоні бойових дій військових. Вона вирвалась з того пекла разом з побратимами. Але, видно, долю не обманути. І нашої дівчинки не стало", — додає родичка.

Попрощатися із 20-річною молодшою сержанткою ЗСУ Інною Нявкевич до її рідного будинку прийшли понад сотню людей. Її подруга Вікторія розповідає, знала Інну Нявкевич — з садочка.

"Вона завжди була позитивною, вона ніколи нічого не боялася, вона така була самовпевнена в собі. Але я завжди за неї боялася, проте ніколи цього не казала. Я завжди її підтримувала", — розповідає Вікторія.

Зібрались, щоб попрощатись з Інною Нявкевич, майже усі її однокласники, — розповідає класна керівниця Олена Сеник.

"З перших днів, коли ми за неї хвилювались, підтримували, кажемо: ти ж така молодесенька, вона каже: як? Ні. Зараз у нас тут вже не вік вирішує. І я маю бути. І вона ж з перших днів під Волновахою була. Тільки новини взнаєш: як там наша Інуся? Інуся —молодець. Інуся — тримається. Інна така наскільки сильна духом вона була", — каже класна керівниця.

На фото військові виносять труну із тілом полеглої Інни Нявкевич.
На фото військові виносять труну із тілом полеглої Інни Нявкевич. Фото: Суспільне Хмельницький

Біля Свято-Успенського храму похоронну процесію зустрічали на колінах. Приїхав віддати останню шану Інні Нявкевич її друг, побратим Володимир.

"Ми дуже довгий час були в одному підрозділі, виконували завдання. І вона до останнього виконувала завдання. — На рівні з чоловіками? — Так. Вона ні на хвилю не відступала і не відступала від чоловіків. В деяких принципах навіть ще й краще була ніж деякі чоловіки", — розповідає Володимир.

У Інни Нявкевич залишились батьки та сестра. Поховали військову у рідному Летичеві.

Слідкуйте за новинами Суспільного Хмельницький у Telegram, Viber, YouTube, Instagram та Facebook.

На початок