Прочани московського патріархату, які йдуть до Почаївської лаври, вже на Тернопільщині

Прочани московського патріархату, які йдуть до Почаївської лаври, вже на Тернопільщині

Прочани московського патріархату, які йдуть до Почаївської лаври, вже на Тернопільщині
. Фото: Суспільне Тернопіль

Прочани УПЦ МП із різних регіонів України, які йдуть пішою ходою від Кам’янця-Подільського до Свято-Успенської Почаївської лаври, вже на Тернопільщині. Про це Суспільному повідомила жителька Тернопільщини Олена Ходюк.

Під час святкового Богослужіння в Кам’янець-Подільський собор Олександра Невського Української православної церкви сходяться та з’їжджаються з різних областей України прочани – звідси йдуть паломницькою ходою до Свято-Успенської Почаївської лаври.

Вчора, 24 серпня колона зупинилася на Хмельниччині.

Хода паломників до Почаєва
Паломники на Хмельнниччині. Фото: Суспільне Тернопіль

На Тернопільщині колону прочан чекали поліцейські та мітингувальники, серед них була й жителька Шумська Олена Ходюк. За словами жінки, мітингувальники їх зустріли о 3-й ранку.

Мітинг на Тернопільщині
Мітингувальники чекають на прочан УПЦ МП. Фото: Суспільне Тернопіль

Нагадаємо, пішу ходу паломників Української православної церкви московського патріархату до Почаївської лаври заборонили. Таке рішення прийняли 11 серпня під час засідання ради оборони області. 22 серпня на сесії Тернопільської обласної ради депутати підтримали це рішення.

"Заборона прийнята відповідними органами і вона покликана спонукати дотримуватися положень чинного законодавства та дотримуватися правопорядку в умовах воєнного стану. Саме виходячи з умов воєнного стану рада безпеки, обласна рада та місцеві ради приймають рішення про обмеження певних конституційних прав на деякий період. Це аналогічно комендантській годині", — каже адвокат Віталій Вітів.

За його словами, під час воєнного стану існує необхідність прийняти такі заходи.

"Правоохоронці будуть перевіряти на дотримання порядку, зокрема, чи не мають заборонених предметів чи не перебуває особа в розшуку. Це входить в сферу превентивних заходів так і недопущення порушень правопорядку. У випадку, якщо громади бачать, що в них на території відбувається порушення чинного законодавства, то вони зобов’язані звернутися до правоохоронних органів, які безпосередньо мають право вживати заходи для недопущення подальших правопорушень, на їх зупинення. В першу чергу недопущення конфліктів", – розповів адвокат.

адвокат
Віталій Вітів. Фото: Суспільне Тернопіль

Цьогорічне паломництво до Почаєва розпочалося 19 серпня.

На початок