У Кропивницькому влаштували акцію для допомоги безпритульним тваринам. Що збирали й кому передадуть

У Кропивницькому влаштували акцію для допомоги безпритульним тваринам. Що збирали й кому передадуть

У Кропивницькому влаштували акцію для допомоги безпритульним тваринам. Що збирали й кому передадуть
Ірина Буткова принесла корм для тварин з притулку. Фото: Суспільне Кропивницький

У Кропивницькому влаштували акцію напередодні Міжнародного дня безпритульних тварин. Його відзначають 19 серпня. Збирали корм і засоби гігієни для котів і собак.

Організатори акції – працівники бібліотеки імені Дмитра Чижевського в Кропивницькому, а саме Орхуського центру екологічної інформації. Він працює при одному з відділів бібліотеки.

"Це акція "Разом допоможемо безпритульним тваринам, – розповіла бібліотекарка Наталія Ракуленко. – Збираємо допомогу нашим чотирилапим друзям. Це корм, засоби гігієни проти бліх та кліщів, крупи, інші товари, які стануть в пригоді для наших волонтерів, які працюють в притулках".

Працівники бібліотеки імені Чижевського організували акцію для допомоги безпритульним тваринам
Працівники бібліотеки імені Чижевського організували акцію для допомоги безпритульним тваринам. Фото: Суспільне Кропивницький

Зібране передадуть кропивницьким притулкам "Бім" та "Щасливий пес", які опікуються безпритульними тваринами. Така допомога потрібна постійно, каже голова громадської організації "Щасливий пес" Оксана Літвінова.

"Такі акції показують людей, які мають добрі серця. Вони ідуть, щось несуть. Хай у них невелика зарплата, але вони стараються хоч чимось допомогти. Усе це в притулку дуже-дуже потрібно і постійно, бо тварини їдять кожного дня".

Мешканець притулку "Щасливий пес"
Мешканець притулку "Щасливий пес". Фото: Суспільне Кропивницький

Нині в притулку "Щасливий пес" живуть 235 бездомних собак і 15 котів. За словами Оксани Літвінової, найважче було годувати тварин на початку повномасштабного вторгнення.

"З початку війни було дуже важко. Відразу буквально за декілька місяців кількість тварин збільшилась удвічі. Багато було покинутих тварин. Люди виїжджали за кордон, багато було переселенців, які їхали через місто, і далі не мали змоги вести тварин з собою. Усі вони їхали до притулку, просилися, і тоді ситуація була дуже складна".

У притулку "Щасливий пес" живуть 235 бездомних собак і 15 котів
У притулку "Щасливий пес" живуть 235 бездомних собак і 15 котів. Фото: Суспільне Кропивницький

Нині притулок для тварин має двомісячний запас корму, але його треба постійно поповнювати. Найбільша потреба – у медикаментах.

"Я маю на увазі щеплення, – каже Оксана Літвінова. – Постійно у нас нові цуценята, постійно у нас викинуті кошенята. Потрібно робити щеплення, обробляти від бліх, кліщів. Притулок щодня потребує багато дезінфекційних засобів, тому що вольєри потрібно обробляти. Треба будівельні матеріали".

У притулку "Щасливий пес" живуть кошенята, яких господарі викинули на вулицю
У притулку "Щасливий пес" живуть кошенята, яких господарі викинули на вулицю. Фото: Суспільне Кропивницький

Кропивничанка Ірина Буткова принесла харчі для собак.

"У мене є собачка, їй дуже в мене подобається. Вона завжди нагодована, щаслива, хвостиком виляє. Я дуже хочу допомогти безпритульним тваринкам. Їх якось не так люблять, як домашніх. Але їх також потрібно годувати, щоб вони були щасливі, тому я їм принесла їжу".

Пес з кропивницького притулку
Пес з кропивницького притулку. Фото: Суспільне Кропивницький

Вулична акція тривала годину. За цей час зібрали 32 кілограми корму. Збір для безпритульних тварин в бібліотеці триватиме до кінця вересня. Скриньку для допомоги поставлять при вході в книгозбірню.

На початок