У Полтаві провели акцію щодо протидії домашньому насильству

У Полтаві провели акцію щодо протидії домашньому насильству

Акця протидії насильству
. Суспільне Полтава

У Полтаві відбулась акція "Домашньому насильству стоп". Дорослі та діти, зокрема, працювали з психологом та опановували алгоритм дій у випадку насилля вдома. Ці заходи організувала благодійна організація «Світло надії», розповіла Суспільному їхня комунікаційниця Ірина Соляник. Зробили це у рамках фестивалю "Майстерня міста".

Заняття з нейрографіки
Біля театру імені Гоголя у Полтаві для дітей та дорослих влаштували заняття з нейрографіки. Суспільне Полтава

"Коли ми працюємо в техніці нейрографіки, розслаблюється наше тіло, розслаблюються наші думки. Жінка відчуває себе впевненою. Нейрографіка буде неусвідомленою, просто за потоком, за своїми емоціями. Як жінка себе почуває, так і буде малювати, обирати кольори", — каже психологиня Ольга Тарапат.

Хто влаштував акцію

Акцію влаштувала благодійна організація «Світло надії» у рамках фестивалю «Майстерня міста».

"Мета нашої сьогоднішньої локації – це саме привернути увагу. Формувати нульову толерантність до будь-яких з проявів домашнього насильства: чи це фізичне, чи це сексуальне, чи психологічне", — розповідає організаторка локації Ніна Скубачевська.

Що робити, якщо у сім’ї насилля

Під час заходу охочі могли поспілкуватися з поліцейськими та дізнатися, що робити у випадку насилля у сім’ї, говорить Ніна Скубачевська.

У Полтаві провели акцію щодо протидії домашньому насильству
Акцію протидії домашньому насильству організували на Театральній площі у Полтаві. Суспільне Полтава

"Ми пропонуємо алгоритм дій, якщо людина стала свідком або стала жертвою домашнього насильства. Ми працюємо разом з нашими партнерами – патрульною поліцією «ПОЛІНа» (поліція і насильство – ред.), яка працює в місті Полтава, вона виїжджає на виклики щодо домашнього насильства", — каже організаторка локації Ніна Скубачевська.

Такі акції проводять у Полтаві з 2017-го року. Про це повідомила комунікаційниця благодійної організації «Світло надії» Ірина Соляник.

Читайте і дивіться Суспільне Полтава на платформах:

Telegram | Viber | Instagram | Twitter | YouTube | Facebook

На початок