Підготовка "Пунктів незламності" на випадок відключення електрики: яка ситуація у Полтавській ТГ

Підготовка "Пунктів незламності" на випадок відключення електрики: яка ситуація у Полтавській ТГ

У Полтаві відкриють майже 80 "Пунктів незламності"
У Полтаві готують "Пункти незламності" . Фото: Суспільне Кропивницький

У разі довготривалого відключення електропостачання у Полтавській громаді планують відновити роботу майже 80 "Пунктів незламності". Діятимуть вони, зокрема, у навчальних закладах та районних радах.

Підготовка "Пунктів незламності" у Полтавській ТГ до осінньо-зимового періоду

У Полтавській громаді відновлять роботу 78 пунктів при освітніх закладах, у районних радах та у старостинських округах. Про це говорили під час наради з питань функціонування пунктів, яка відбулася 18 серпня, йдеться на сайті міської ради. Нині вирішують питання функціонування такого місця у Подільському районі Полтави. Адже райрада, де раніше був пункт, змінила розташування.

Під час засідання обговорили питання про забезпечення частини пунктів системами супутникового зв'язку "Starlink". Крім того, дали доручення переглянути забезпечення пунктів та надати перелік, чого не вистачає. Зробити це мають до наступної наради, яку запланували на 21 серпня.

Як працювали "Пункти незламності" на Полтавщині

"Пункти незламності" на Полтавщині почали облаштовувати восени 2022-го року через загрозу відключення електроенергії, яку могли спричинити російські обстріли. Відтоді пункти відвідали більше 21 тисячі людей.

23 листопада минулого року у всіх районах Полтавщини уперше зникла електроенергія. Також не було водопостачання. Того дня у Полтаві запрацювали два пункти, де люди могли зігрітися та підзарядити телефони під час відсутності електропостачання.

23 березня 2023-го року регіональна комісія ТЕБ і НС ухвалила рішення про те, що частина "Пунктів незламності" призупиняє роботу.

Читайте і дивіться Суспільне Полтава на платформах:

Telegram | Viber | Instagram | Twitter | YouTube | Facebook

На початок