Біля Бурштина на Франківщині військові РФ обстріляли об'єкт енергетичної інфраструктури

Доповнено
. Фото ілюстративне: Unsplash/Claudiodivizia

Вранці 10 жовтня військові РФ обстріляли об'єкт енергетичної інфраструктури поблизу Бурштина, що на Івано-Франківщині. Про це Суспільному стало відомо з власних джерел. Удар по енергооб'єкту підтвердив у відеозверненні президент Володимир Зеленський.

"Енергообʼєкти — по всій країні. Київщина і Хмельниччина, Львів і Дніпро, Вінниця, Франківщина, Запоріжжя, Сумщина, Харківщина, Житомирщина, Кіровоградщина, Південь. Вони прагнуть паніки й хаосу, хочуть знищити нашу енергосистему. Вони безнадійні", — сказав Президент України.

За попередньою інформацією, в об'єкт енергетики влучили один раз, загиблих немає.

"Офіційно: зафіксували удари по об‘єктах критичної інфраструктури в області", — написала у Telegram-каналі голова Івано-Франківської обласної військової адміністрації Світлана Онищук.

В Івано-Франківську все спокійно. В області підтвердилася інформація про "прильоти", повідомив, у Telegram-каналі міський голова Руслан Марцінків. Він закликав жителів громади перебувати в укриттях, не фотографувати й не поширювати фото та відео наслідків ударів.

Міський голова Івано-Франківська Руслан Марцінків закликав жителів міста перейти на дистанційну форму роботи. Він також додав, що через загрозу ракетного удару в громаді призупинили роботу транспорту.

Станом на 12:00 енергопостачання в Івано-Франківській області відбувається у звичному режимі. Відключень населених пунктів від напруги немає. Про це Суспільному повідомила речниця "Прикарпаттяобленерго" Наталія Лещишин.

Що відомо

З початку повномасштабного вторгнення РФ в Україну територію Івано-Франківщини російські окупанти обстрілювали чотири рази. У перший день війни — 24 лютого — ракетним обстрілам піддалися два аеродроми — в селі Корнич Коломийського району та в Івано-Франківську. Тоді армія РФ намагалася знищити аеропорт та склади ПММ.

11 березня зранку в Івано-Франківську пролунали три вибухи. Міський голова Руслан Марцінків повідомив, що ворог завдав по місту ракетний удар. Крім того, тоді не спрацювала загальноукраїнська система тривоги.

Пізніше Руслан Марцінків розповів, що через ракетні обстріли інфраструктура аеропорту у місті — практично зруйнована.

Вранці 13 березня в Івано-Франківську пролунали вибухи після відбою повітряної тривоги.

Читайте нас у Telegram: головні новини Івано-Франківщини

Станьте частиною Суспільного: повідомляйте про важливі події з життя вашого міста чи селища. Надсилайте свої фото, відео та новини й ми опублікуємо їх на діджитал-платформах Суспільного. Пишіть нам на пошту: story@suspilne.media. Користувачі акаунтів Google можуть заповнити форму тут. Ваші історії важливі для нас!