На Львівщині прощаються із шістьма захисниками України

На Львівщині прощаються із шістьма захисниками України

На Львівщині прощаються із шістьма захисниками України
. Фото: пресслужба Львівської міської ради

Сьогодні, 10 серпня, на Львівщині прощаються із шістьма військовими: Василем Томинцем, Назаром Подібкою, Володимиром Пусем, Володимиром Бабюком, Богданом Муравлем та Назаром Кравцем. Воїни загинули на війні з Росією.

Про це повідомили у пресслужбі Львівської ОВА.

Василь Томинець — уродженець села Ропавське Боринської громади. Захисник загинув 6 серпня 2023 року в районі села Петропавлівка Харківської області, внаслідок отриманих поранень.

Сьогодні, 10 серпня, о 13:00 відбудеться панахида за загиблим у Самборі біля пам'ятника Бандері. За півгодини автоколона з тілом захисника вирушить з Самбора в село Розлуч. Там героя зустрічатимуть о 14:00. Зустріч Героя у Турці відбудеться орієнтовно о 14:20-14:40. Там проведуть панахиду біля скульптури Божої Матері. Пізніше через смт. Бориня кортеж попрямує до рідного села Василя Томинця. Зустріч воїна у селі Ропавське відбудеться орієнтовно о 16:20-16:40. Того ж дня там відбудеться прощання.

Василь Томинець
Василь Томинець. Львівська ОВА

Назар Подібка — житель села Нове Село Комарнівської громади. Воїн служив у п'ятій окремій штурмовій бригаді "Айдар". Загинув поблизу села Іванівське Волноваського району Донецької області. У воїна залишилися батько і чотири брати. Чин похорону загиблого захисника відбудеться о 12:30 в Новому Селі.

Назар Подібка
Назар Подібка. Львівська ОВА

Володимир Пусь — уродженець села Шельпаки Тернопільської області. Після завершення навчання проходив службу у лавах Десантно-штурмових військ, грав у військовому оркестрі. У 2006 році одружився та переїхав до Львова.

Від початку повномасштабного вторгнення РФ захисник став до лав 57 окремої мотопіхотної бригади імені кошового отамана Костя Гордієнка. Згодом виконував бойові завдання на східному напрямку у складі 68 окремої єгерської бригади імені Олекси Довбуша. У воїна залишилися мама, брат, дружина та син з донькою.

Чин похорону захисника відбувся об 11:00 у Гарнізонному храмі святих апостолів Петра і Павла у Львові. Поховають воїна на Личаківському кладовищі.

Володимир Пусь
Володимир Пусь. Львівська ОВА

Володимир Бабюк — львів’янин. Здобув вищу освіту на хімічному факультеті Львівського національного університету імені Івана Франка. Закінчив докторантуру у Люблінському Університеті Марії Кюрі-Склодовської, після чого повернувся в Україну.

Із початком російського повномасштабного вторгнення Володимир увійшов до лав військової частини А4821 Збройних Сил України. Під час проходження військової служби отримав звання "молодший сержант" та посаду командира відділення. Загинув, виконуючи бойові завдання на східному напрямку. У воїна залишилися мати, донька та брат з родиною.

Прощання із захисником розпочалося об 11:00 у Гарнізонному храмі святих апостолів Петра і Павла у Львові. Поховають Володимира Бабюка на Личаківському кладовищі.

Володимир Бабюк
Володимир Бабюк. Львівська ОВА

Богдан Муравель — житель села Криве Радехівської громади. Чоловіка призвали на службу 7 вересня 2022 року. Військовий проходив службу у військовій частині А1008. Богдан Муравель був водієм-санітаром медичного пункту мотопіхотного батальйону, солдатом. Загинув 6 серпня 2023 року під час виконання бойового завдання в Харківській області.

Вчора, 9 серпня, кортеж з тілом військового зустріли у Радехові. Тоді ж відбулося прощання. Труну привезли у рідну домівку захисника в селі Криве. Сьогодні відбудеться похорон

Богдан Муравель
Богдан Муравель. Львівська ОВА

Назар Кравець — житель смт. Запитів Новояричівської громади. Чоловік пішов захищати країну добровольцем. Воював на східному напрямку. Загинув 30 липня 2023 біля міста Ямпіль Донецької області внаслідок ворожого обстрілу. Похорон захисника розпочався об 11:00 у Храмі Архистратига Михаїла в Запитові.

Назар Кравець
Назар Кравець. Львівська ОВА

На початок