Микола Гуменний із Сум змінив спортивне життя на військову службу

Микола Гуменний із Сум змінив спортивне життя на військову службу

Микола Гуменний із Сум змінив спортивне життя на військову службу
. Микола Гуменний. Фото: Суспільне Суми

До повномасштабного вторгнення російських військ життя Миколи Гуменного було пов’язано зі студентським спортом. Він працював заступником директора спортивного клубу Сумського державного університету, був начальником команди "Збірної Сумської області — Баскетбольний клуб "СумДУ". Все змінив лютий 2022-го.

"Я перший час займався волонтерством у Громадському фонді "Суми". Після деокупації Сумщини повернувся до своєї цивільної роботи: до університетської, до баскетбольної. Але в якийсь момент мені зателефонували з військкомату і запросили до себе в гості. Так розпочалась моя військова служба", — згадує Микола.

Тоді цивільний Микола став військовим. Майже рік він виконує бойові завдання на сході країни. І цей рік, говорить Микола, змінив його.

"У мене відношення до життя, до простих речей зараз зовсім інше. Ми не звертали уваги до великої війни, зараз розумієш, що це найважливіше, що може бути. Все інше — це другорядне", — говорить військовослужбовець.

Перебуваючи на фронті, Микола не забуває про студентський спорт.

"Те, що я знаходжуся в іншому місці та в іншому статусі це не означає, що я повністю закинув і спортклуб університету, і баскетбольну команду. Я постійно з колегами на контакті, коли є змога — я постійно слідкую за спортивними подіями. Я думаю, що по деяких спортивних подіях я можу розказати більше, ніж чинні співробітники університету", — говорить він.

Назвав Микола і власні ТОП-3 спортивних здобутків за свій "воєнний" рік.

"Це здобутки на всеукраїнській універсіаді. Там дуже багато призових місць з різних видів спорту. Однозначно це перемога БК "СумДУ" в молодіжному чемпіонаті України. І срібна медаль БК "СумДУ" на університетський європейських іграх по баскетболу "3Х3", — розповів Микола Гуменний.

На питання: "Чия буде перемога у цій війні?" Микола має таку відповідь: "Перемога однозначно буде за нами. Єдине питання — це час і ціна, яку буде заплачено за цю перемогу".

Читайте Суспільне у Telegram

Долучайтесь до нашої спільноти у Viber

Підписуйтеся на наш Instagram

На початок