Україна у 4 рази наростила виробництво ПТРК "Стугна" від початку року — Мінстратегпром

Україна у 4 рази наростила виробництво ПТРК "Стугна" від початку року — Мінстратегпром

Фото: Командування ДШВ ЗСУ
. Фото: Командування ДШВ ЗСУ

Україна у липні 2023 року виготовила в 4 рази більше протитанкових ракетних комплексів "Стугна-П", ніж у січні.

Про це повідомив міністр із питань стратегічних галузей промисловості Олександр Камишін в ефірі телемарафону "Єдині новини".

"Ми в липні виробили в 4 рази більше "Стугни", ніж у січні. І ми рухаємося у збільшенні виробництва далі. Скільки б ми її не виробляли зараз. Її буде недостатньо", — зазначив посадовець.

Зі слів Камишіна, "за всіма техпараметрами, "Стугна" обходить Javelin".

"Javelin дуже хороший продукт, але буду системно працювати, щоб збільшувати виробництво власного продукту і з часом поборотися за те, щоб наш продукт був гідно представлений на зовнішніх ринках", — заявив глава Мінстратегпрому.

Він також додав, що оборонно-промисловий комплекс України стрімко зростає, зокрема внаслідок переорієнтації цивільних підприємств на випуск оборонної продукції.

"Це хороша ознака, що держава перебудовує економіку на військові рейки", — підсумував Кашинін.

Що відомо про виробництво озброєнь в Україні

Раніше заступник міністра стратегічних галузей промисловості Сергій Боєв заявив, що Київ веде переговори із західними виробниками зброї щодо збільшення виробництва, зокрема і в Україні, та може підписати контракти найближчими місяцями.

У травні президент Володимир Зеленський розповів, що країна співпрацює з британською оборонною компанією BAE Systems над створенням української бази для виробництва та ремонту зброї від танків до артилерії.

Нещодавно Камишін поінформував про те, що Україна хоче стати найбільшим виробником зброї в Європі та вже має "перші успіхи" у виробництві ракет.

На початок