Скільки шкіл та дитячих садочків у Донецькій області мають укриття та готові 1 вересня відновити очне навчання

Скільки шкіл та дитячих садочків у Донецькій області мають укриття та готові 1 вересня відновити очне навчання

Зорянська школа на Донеччині
. Фото: Суспільне Донбас

В Донецькій області відсутні передумови організації освітнього процесу в закладах освіти в очному або змішаному форматі. Про це Суспільному Донбас повідомили на брифінгу.

"На сьогодні відповідно до переліку територій, на яких ведуться (велися) бойові дії або тимчасово окупованих РФ, входять усі 46 територіальних громад, які розташовані на підконтрольній українській владі території до 24.02.2022. В області продовжується обов’язкова евакуація населення. За межі області евакуйовано близько 70% учасників освітнього процесу", — розповіли в адміністрації.

За умови стабілізації ситуації в регіоні рішення про режим роботи закладів загальної середньої освіти буде прийматися військовими адміністраціями населених пунктів з урахуванням безпекової ситуації, наявності та готовності захисних споруд за погодженням з головою облдержадміністрації, начальником обласної військової адміністрації

В Донецькій області 64 заклади загальної середньої освіти та 21 заклад дошкільної освіти мають укриття:

  • 64 заклади загальної середньої освіти, з них: 4 готові, 32 обмежено готові, 28 не готові до використання;
  • 21 заклад дошкільної освіти: 8 обмежено готові, 13 не готові до використання.

"Наразі у відповідність приводять наявні та розширюють фонд захисних споруд цивільного захисту у більш ніж 100 закладах освіти, розташованих на територіях можливих бойових дій, на реалізацію яких передбачено кошти державного, обласного та понад 70 млн грн бюджетів територіальних громад", – зазначили в Донецькій ОВА.

Читайте всі новини Донбасу в Telegram, Viber, Facebook, YouTube та Instagram

На початок