У Львові та області попрощаються із п'ятьма захисниками України

У Львові та області попрощаються із п'ятьма захисниками України

У Львові та області попрощаються із п'ятьма захисниками України
Церемонія прощання на площі Ринок. Пресслужба Львівської міської ради

Сьогодні, 5 серпня, на Львівщині попрощаються із п'ятьма військовими, які загинули в бою. Романа Міськіва, Михайла Ковальського, Глеба Воєвутка та Володимира Лашина поховають у Львові, Степана Кріля — у селі Мшана в Городоцькій громаді.

Про це повідомили на Facebook-сторінці Львівської ОВА.

Роман Міськів народився у Львові. Чоловік здобув освіту на історичному факультеті Львівського національного університету імені Івана Франка. У мирний час працював спеціалістом деревообробної справи. Роман активно займався спортом, захоплювався велопоїздками та музикою.

Із травня 2023 року Роман Міськів проходив військову службу у складі 10 окремої гірсько-штурмової бригади "Едельвейс". Захисник загинув 1 серпня у віці 33 років. У нього залишилися батьки, брат з нареченою, племінники та хрещені діти.

Роман Міськів
Роман Міськів. Львівська міська рада

Михайло Ковальський родом з Благодарівки Миколаївської області. Коли Михайло був ще дитиною, родина переїхала до Львова. У ранньому віці втратив батька, а згодом і маму.

Чоловік закінчив Львівське вище професійне політехнічне училище та здобув професію "слюсар з ремонту автомобілів". У мирний час працював в Одеській області в одному із місцевих відпочинкових комплексів.

Коли почалася повномасштабна війна, Михайло став на захист України. Військовий виконував бойові завдання у лавах 80 окремої десантно-штурмової бригади. Захисник загинув 2 серпня. Йому було 33 роки. У Михайла Ковальського залишилися брат та три сестри із родинами.

Михайло Ковальський
Михайло Ковальський. Львівська міська рада

Глеб Воєвутко — уродженець міста Маріуполь Донецької області. Чоловік закінчив Маріупольський електромеханічний фаховий коледж за спеціальністю "Монтаж і обслуговування електричних машин і апаратів". Також здобував освіту у Харківському національному університеті міського господарства. Після завершення навчання протягом певного періоду працював за кордоном. У вільний час захоплювався електромеханікою.

Із початком повномасштабного вторгнення Глеб Воєвутко за власним бажанням підписав контракт із Збройними Силами України. Після навчань воював у лавах 92 окремої механізованої бригади імені кошового отамана Івана Сірка. Воїн загинув 11 листопада 2022 року. Йому було 21. У Глеба Воєвутка залишилися батьки.

Глеб Воєвутко
Глеб Воєвутко. Львівська міська рада

Володимир Лашин народився у Львові. Здобув освіту у Львівському державному університеті фізичної культури імені Івана Боберського. Після завершення навчання проходив військову службу в Харкові у лавах Національної гвардії. Спершу чоловік працював у рекламному агентстві, а згодом займався підприємницькою діяльністю. У вільний час Володимир захоплювався рибальством, був кандидатом у майстри спорту зі стрільби з лука.

Із початком повномасштабного вторгнення Володимир Лашин увійшов до лав територіальної оборони. Боровся із військами РФ на східному напрямку у складі 125 окремої бригади територіальної оборони. Чоловік загинув 1 серпня у віці 40 років. У захисника залишилися батьки, дружина, двоє синів та сестра.

Володимир Лашин
Володимир Лашин. Львівська міська рада

Чин похорону цих військових розпочнеться об 11:00 у Гарнізонному храмі, за пів години відбудеться міська церемонія прощання на площі Ринок. Поховають захисників на Личаківському кладовищі.

Степан Кріль — мешканець села Мшана Городоцької громади Львівського району. Воїн служив у 80 окремій десантно-штурмовій бригаді. Загинув 1 серпня 2023 року на Донеччині. Захисник отримав смертельне поранення від уламків під час виконання військового обовʼязку. Йому було 27 років. У нього залишилися дружина, мама, тато, брат та сестра.

Степан Кріль
Степан Кріль. Львівська ОВА

Чин похорону військового відбудеться сьогодні, 5 серпня, о 12:00 у рідному селі Степана.

На початок