На Львівщині 3 серпня прощаються із п’ятьма захисниками

На Львівщині 3 серпня прощаються із п’ятьма захисниками

На Львівщині 3 серпня прощаються із п’ятьма захисниками
. Фото Романа Каймана, ілюстративне

У Львові та області сьогодні, 3 серпня, прощаються із п’ятьма захисниками. Чоловіки загинули на війні з Росією.

Про це повідомили на Facebook-сторінці Львівської ОВА.

На Львівщині 3 серпня прощаються із 5 захисниками
Військовий Андрій Лабецький. Фото: Львівська ОВА

Андрій Лабецький народився у місті Турка Львівської області. Брав участь в ООС на Маріупольському напрямку, поблизу населених пунктів Павлопіль, Гнутове, Талаківка, Чермалик, Горлівка та Торецьк. 

Із початком повномасштабного вторгнення РФ брав участь в боях на території Київської області. Наприкінці березня доєднався до зведеної групи спеціального призначення та виконував бойові завдання у Запорізькій області. Протягом останнього періоду захищав Україну на східному напрямку у складі 67-ї окремої механізованої бригади "Добровольчий Український Корпус" Сухопутних військ ЗСУ. 

"Відзначився тим, що зберіг життя цілого взводу, також активно допомагав в евакуації поранених та цивільних. Побратими згадують, що Андрій Лабецький був справжнім прикладом для наслідування: виважений та відданий державі, він повсякчас тренувався і підтримував власну фізичну форму", — розповіли у Львівській міській раді.

Андрій Лабецький загинув 25 липня 2023 року. Йому було 52 роки. У чоловіка залишились брат, друзі та побратими.

Чин похорону Андрія Лабецького відбувся об 11:00 у Гарнізонному храмі, об 11:30 розпочалась міська церемонія прощання на площі Ринок. Поховають військового на Личаківському кладовищі.

На Львівщині 3 серпня прощаються із 5 захисниками
Військовий Григорій Іванюк. Фото: Львівська ОВА

Григорій Іванюк народився у селі Майдан Львівської області. Згодом з родиною переїхав до Львова. У мирний час працював у будівельній сфері та взуттярем.

Протягом 2015-2016 років виконував бойові завдання у зоні проведення АТО у складі 36-ї окремої бригади морської піхоти імені контрадмірала Михайла Білинського Військово-морських сил ЗСУ.

Із початком повномасштабного вторгнення виконував бойові завдання на східному напрямку у складі 103-ї окремої бригади Сил територіальної оборони ЗСУ. На фронті опанував професію бойового медика. Григорій Іванюк загинув 28 липня 2023 року. Йому було 44 роки. У чоловіка залишились батьки, дружина, двоє дітей, сестра та брат.

Чин похорону Григорія Іванюка розпочнеться о 12:00 у храмі Пресвятої Трійці (Рясне, вул. Шевченка, 311а), о 14:00 відбудеться поховання на Ряснянському цвинтарі (вул. Лукасевича, 11а).

На Львівщині 3 серпня прощаються із 5 захисниками
Військовий Володимир Яхнів. Фото: Львівська ОВА

Володимир Яхнів народився у Дрогобичі Львівської області. 9 травня 2023 року доєднався до ЗСУ. Служив в 42-ому батальйоні 57-ої бригади ВЧ А-4472. 22 липня 2023 року, під час виконання бойового завдання, отримав поранення та потрапив до лікарні, однак врятувати чоловіка не вдалось. 27 липня, внаслідок отриманих травм, військовий помер.

На Львівщині 3 серпня прощаються із 5 захисниками
Військовий Тарас Павлюк. Фото: Львівська ОВА

Тарас Павлюк із села Садки Стрийського району. На початку повномасштабного вторгнення став на захист України. Був помічником гранатометника військової частини 3035. У захисника залишились двоє синів, батьки, два дідусі та три сестри.

На Львівщині 3 серпня прощаються із 5 захисниками
Військовий Дмитро Заяць. Фото: Львівська ОВА

Дмитро Заяць із в села Волиця, що на Львівщині. Був командиром відділення управління штабу дивізіону І самохідного артилерійського дивізіону військової частини 47015. Загинув 29 липня 2023 року внаслідок ворожого обстрілу в Харківській області.

На початок