У Дніпрі переселенець і учасник бойових дій отримав грант на власну справу. Що відкрив та як розвиває бізнес

У Дніпрі переселенець і учасник бойових дій отримав грант на власну справу. Що відкрив та як розвиває бізнес

грант на бізнес
. Роман Квасников отримав грант та відкрив власну справу. Фото: Юрій Тинний/Суспільне Дніпро

Роман Квасников – переселенець зі Слов’янська та учасник бойових дій. З 2014-го року служив у Нацполіції, у 2015-му травмував спину. Після звільнення спільно з друзями відкрив підприємство з виробництва хімічних речовин у Харкові.

У липні 2022-го, розповів чоловік Суспільному, приїхав до Дніпра, де також розпочав власну справу.

"Це виробництво хімічних речовин, основний напрямок галузі — гірничошахтне обладнання. Також ми виробляємо змащувально-охолоджувальні рідини для металообробки", — каже Роман.

Підприємець отримав грант вже вдруге, на перший, говорить, й відкрив цей бізнес.

Грант на власну справу
Роман Квасников відкрив виробництво, де виготовляють хімічні речовини. Юрій Тинний/Суспільне Дніпро

"Один із основних критеріїв — створення нормального бізнес-плану. Треба розуміти, що ти хочеш. Розуміти шляхи реалізації, бо коли мене центр зайнятості вперше приїжджав перевіряти, казали, що багато людей відмовляється від грантів, тому що не можуть зрозуміти як реалізувати задумане", — говорить чоловік.

На отримані 250 тисяч гривень Роман Квасников планує придбати додаткове обладнання, а також взяти на роботу ще одного працівника.

На яку суму можуть отримати грант військові

Представниця центру зайнятості Тетяна Кардель зазначає: військові та особи, які отримали інвалідність через війну, можуть отримати грант від 250 тис. грн. до одного мільйона.

"Грант можна отримати до 500 тис грн для члена сім’ї ветерана або особи, яка має інвалідність внаслідок війни. При цьому працевлаштувати необхідно дві людини. До 1 мільйона можуть взяти учасники бойових дій або особи з інвалідністю внаслідок війни, якщо вони не менше ніж три роки вже є фізичними особами підприємцями", — розповіла вона.

Учасники бойових дій, особи з інвалідністю внаслідок війни та члени їхній сімей, за словами представниці центру зайнятості, можуть подати заявку на отримання гранту на розвиток власного бізнесу за програмою "єРобота” до 19 листопада 2023 року.

Авторка — Алла Бережна

Читайте нас у Telegram: Суспільне Дніпро

На початок