На Тернопільщині вакцинують дітей від кору, паротиту і краснухи

На Тернопільщині вакцинують дітей від кору, паротиту і краснухи

На Тернопільщині вакцинують дітей від кору, паротиту і краснухи
. Суспільне Тернопіль

У липні на Тернопільщині стартувала вакцинальна catch-up кампанія. Дітей, які не отримали щеплення проти кору, паротиту та краснухи згідно з плановим календарем, вакцинують зараз. Про це розповіла Суспільному завідувачка відділу імунопрофілактичних захворювань обласного Центру контролю та профілактики хвороб Марія Павельєва.

За її словами, щеплення отримали понад 800 дітей, що становить 11 відсотків від запланованого.

Марія Павельєва, завідувачка відділу імунопрофілактичних захворювань обласного Центру контролю та профілактики хвороб
Марія Павельєва, завідувачка відділу імунопрофілактичних захворювань Тернопільського Центру контролю та профілактики хвороб. Суспільне Тернопіль

"Під час кампанії вакцинували 846 дітей. Всього запланували щепити в Тернопільській 7625 осіб. Тобто, 11% дітей вже охопили щепленнями проти кору, паротиту, краснухи".

Марія Павельєва розповіла, щеплення проти кору, паротиту і краснухи діти мають отримувати двічі.

"Перше щеплення дитина отримує в 12 місяців, наступне – в 6 років. Це згідно з календарем. Якщо дитина своєчасно не отримала ці щеплення, вона може їх отримати в старшому віці, від 2 до 17 років. На сьогодні мета така, аби охопити невакцинованих дітей. Якщо є 95% вакцинованого населення, збудник не має можливості поширюватися на будь-якій території. Тому хочемо охопити велику кількість дитячого населення, щоб, коли розпочнеться навчальний рік, діти вже були захищені і мали імунітет до захворювання на кір".

Пам'ятка про захворювання на кір
Пам'ятка про кір. Суспільне Тернопіль

Вакцину в Україну передав фонд ЮНІСЕФ, повідомила Марія Павельєва.

У березні цього року спалах кору зафіксували в Чортківському районі. Тоді захворіли троє учнів Чортківської гімназії. Перед цим спалах кору на Тернопільщині був у 2017-2019 роках, розповіла головна державна санітарна лікарка області Оксана Чайчук.

Автор: Наталія Бончук

Читайте також

На початок