Уряд розширив програму кредитування житла єОселя — Федоров

Уряд розширив програму кредитування житла єОселя — Федоров

Уряд розширив програму кредитування житла єОселя
. Фото: Єлизавета Кротик/Суспільне Миколаїв

Програма єОселя розширюється, отримати пільговий кредит на житло можуть більше українців.

Про це повідомив віцепрем’єр-міністр з інновацій, розвитку освіти, науки та технологій – міністр цифрової трансформації Михайло Федоров.

Як відзначив міністр, на першому етапі кредити через “Дію” за кошти Укрфінжитла отримали захисники України, а також науковці, педагоги й лікарі.

Зараз держава забезпечить кредитами під 7% річних:

  • ветеранів війни та членів їхніх сімей; учасників бойових дій; людей, які отримали інвалідність внаслідок війни; родини загиблих ветеранів та воїнів;
  • внутрішньо переміщених осіб;
  • громадян України без власного житла або у власності яких менше ніж 52,5 кв. метра для однієї людини та додатково 21 кв. метр на кожного наступного члена сім’ї.

За даними Федорова, на цьому етапі фінансового ресурсу вистачить, щоб забезпечити житлом близько 5 000 українських сімей. Укрфінжитло та уряд працюють, щоб розширити обсяги фінансування єОселі, додав міністр.

"єОселя" — державна програма іпотечного кредитування житла, яка запрацювала у жовтні 2022 року. "єОселя" має спрощені умови крендитування і ставку у 3% для пільгових категорій та 7% для решти визначених урядом категорій.

На початок