Сумчанка Дар’я Василенко виборола медалі на чемпіонаті України з плавання

Сумчанка Дар’я Василенко виборола медалі на чемпіонаті України з плавання

Сумчанка Дар’я Василенко виборола медалі на чемпіонаті України з плавання
. Дар’я Василенко. Фото: Суспільне Суми

Сумчанка Дар’я Василенко виборола медалі на чемпіонаті України. У Полтаві вона стала “золотою” на дистанції 100 метрів вільним стилем та “срібною” на п'ятдесятиметрівці.

Дарʼї Василенко 18 років. 12 з них вона займається плаванням.

“Мені поставили (прим. ред. - діагноз) перед школою, що у мене порушена осанка. Мама запропонувала: “Пішли на плавання сходимо, подивимося. Щоб і для спини гарно, і може сподобається”. Я пішла, мені дуже сподобалось. Я кажу: “Давай ще, давай ще”, - згадує плавчиня Дар’я Василенко.

Так плавання для Дар’ї Василенко переросло у справу життя. Наразі вона виконала норматив майстра спорту України і зупинятися на цьому не збирається. Як тренувалась протягом останніх півтора року, спортсменка говорить: “Тяжкувато. Все ж таки, це напряжно. На чемпіонаті України було багато повітряних тривог в останній день, нас виводили, ми виходили перевдягалися”.

Басейн
Фото: Суспільне Суми

Минулого тижня у місті Полтава відбувся чемпіонат України з плавання. Дар’я Василенко стала чемпіонкою України на дистанції 100 метрів вільним стилем.

“У фіналі я дуже переживала. Але я взяла усі свої сили у кулак, пропливала і подивилася на табло, побачила свій результат і я була дуже щаслива, дуже рада. Це просто неймовірні емоції”, - розповідає спортсменка.

Пізніше на дистанції 50 метрів вільним стилем вона стала другою і отримала “срібну” медаль.

“Це був, якщо чесно, дуже складний день. У нас були три повітряні тривоги, нас виводили, заводили. Дуже було складно. Але я зайшла у фінал другою – я вийшла з фіналу другою. Але відпрацювала по максиму як тільки могла”, - каже плавчиня.

Сумчанка Дар’я Василенко виборола медалі на чемпіонаті України з плавання
Дмитро Гончаренко. Фото: Суспільне Суми

Що означає перше місце Дар’ї, розповів тренер Дмитро Гончаренко: “Це перемога. Це визнання сумського плавання. Тому що, дійсно, перше місце серед жінок – такого не було, мабуть, не тільки при моїй пам’яті, але і за всю історію сумського плавання”.

Свою перемогу Дар’я присвятила військовослужбовцям та військовослужбовицям ЗСУ.

“Я б все могла подарувати. І свою перемогу, і золото, і все-все-все. Заради перемоги, заради того, щоб вони були живі-здорові. Бо вони справжні Герої”, - говорить спортсменка.

Наразі у Дар’ї невеличка пауза. Після якої нова підготовка до нових стартів.

Читайте Суспільне у Telegram

Долучайтесь до нашої спільноти у Viber

Підписуйтеся на наш Instagram

На початок