Застосунок "єППО" повідомлятиме користувачам про ракетну загрозу

Застосунок "єППО" повідомлятиме користувачам про ракетну загрозу

Застосунок "єППО" повідомлятиме користувачам про ракетну загрозу
. Додаток "єППО"

Додаток "єППО" повідомлятиме користувачам про рух ракет поблизу. Раніше інформація про траєкторію руху повітряних цілей була доступна лише військовим.

Про це повідомив один з учасників одеської групи "Технарі", яка минулого року створила застосунок, Геннадій Сульдін.

За його словами, з жовтня 2022 року під час російських повітряних ударів користувачі застосунку "єППО", які бачили або чули крилату ракету чи шахед, сповіщають про це систему натисканням великої червоної кнопки.

Застосунок передає системі поточні координати користувача. Штучний інтелект аналізує всі сповіщення громадян про маловисотні повітряні цілі та будує на мапі найбільш вірогідний вектор руху й вірогідні координати через 10 хвилин. Карта була доступна лише військовим.

"Від сьогодні користувачі додатка "єППО" також зможуть отримувати персональні попередження про повітряну загрозу саме для них, коли їх координати будуть близькими до обчисленої траси польоту російського металобрухту за 5-10 хвилин. Велика "точність" ракет, які можуть прийти будь-куди, та уламки з неба під час повітряного бою більш не стануть кривавою несподіванкою, бо після персонального попередження в користувачів "єППО" та їх близьких буде кілька хвилин як мінімум сховатись від вікон", — йдеться в повідомлення розробника застосунку.

Читайте нас у Telegram, Viber, Facebook та Instagram: головні новини Одеси та області

На початок