Фонд відкрив конкурс: що відомо про фінансову підтримку ветеранів війни

Фонд відкрив конкурс: що відомо про фінансову підтримку ветеранів війни

Фонд відкрив конкурс: що відомо про фінансову підтримку ветеранів війни
. Фото: УВФ

Представники Українського ветеранського фонду репрезентували у Тернополі програму для учасників бойових дій. Вона стосується успішного повернення бійців у соціум. Про це в ефірі Українського радіо Тернопіль розповіли заступниця виконавчого директора УВФ Віта Костик і фахівець відділу організаційного розвитку, міжнародних та регіональних зв’язків Даниїл Момот.

За їхніми словами, через сайт фонду можна податися на конкурс та отримати грантові кошти на розвиток власної справи.

Під час презентації програми Українського ветеранського фонду
Під час презентації програми. Фото: УВФ

Організаторами презентації Українського ветеранського фонду в Тернополі були громадська організація "Жінки в Україні" у співпраці з ЗУНУ. Голова ГО "Жінки в Україні" Тетяна Долішна повідомила Суспільному, що 28 липня відкрили черговий конкурс. Через нього можна отримати для розвитку своєї справи від 500 тисяч до трьох мільйонів гривень.

Учасники заходу
Учасники презентації. Фото: УВФ

"Мета фонду – створити можливості для ветеранів вже сьогодні. Тим самим розвивати громаду, підтримувати економіку країни. Коли ветеран повернеться в громаду, він має себе реалізувати. Якщо у нього є цікава ідея, він може податися до нас на проєкт, виграти конкурс і отримати фінансування з державного бюджету", – каже Віта Костик.

Представники фонду Віта Костик і Даниїл Момот разом з ведучою Наталкою Колтун в ефірі Українського радіо Тернопіль
Віта Костик і Даниїл Момот разом з ведучою Наталкою Колтун в ефірі Українського радіо Тернопіль. Суспільне Тернопіль

За гроші ветеранського фонду зараз в Україні працює 53 проєкти.

"У нас майже в кожному регіоні України є успішні приклади. На Тернопільщині розвивають ягідний бізнес. Ветеран вирощує ягоди, збирає, імпортує їх за кордон", – розповів Даниїл Момот.

Цьогоріч Український ветеранський фонд запланував провести дев'ять конкурсів. Два з них уже відбулося, говорить заступниця виконавчого директора УВФ.

На початок